KAKŠNA KATASTROFA, SREDI JANUARJA, PA SNEG DO NIŽIN

Nedelja, 15. januar 2023
Bog nam pomagaj! Najprej COVID, pa ruska kriza, stavke, sedaj pa še sneg!


V zadnjih nekaj dneh poslušam vremenske napovedi uradnih vremenarjev, pa tudi tistih, ki mislijo, da so na spletnem omrežju požrli vse znanje tega sveta. Vsi od kraja napovedujejo jezdece apokalipse v obliki nekaj front, ki lahko pripeljejo celo do 20 cm snega! In to sredi januarja.


Ob teh strašnih napovedih sem se spomnil anekdote, ki sem jo slišal ob mojem prihodu na radio leta 1978.


Sredi sedemdesetih se je zgodila huda zima. Skoraj meter snega je zapadlo med soboto in nedeljo. In v nedeljo, edini dan v tednu, ko je oddajal tedanji Radio Cerkno, so prišli v studio predstavniki civilne zaščite in posredovali navodila tedanjim zaposlenim v tovarni Eta, ki so tedaj še peš hodili z okoliških krajev. Navodila so bila kristalno jasna:


Cerkno je odrezano od sveta! Jutri je delovni dan, zato prosimo vse delovne ljudi, da se pravočasno odpravite od doma, po možnosti prinesete s seboj lopate, da bomo s skupnimi močmi našo tovarno in Cerkno odprli svetu...“


Ker se je tedanji radio slišal celo v skoraj tisoč metrov visoki Cerkljanski Vrh, so se tamkajšnji prebivalci močno začudili. Baje je nekaj vrlih domačinov vzelo pot pod noge in v mrzli zimi prispelo v dolino, da vidijo, kaj za božjo voljo se v Cerknem dogaja...


Pa naj še kdo reče, da se zgodovina ne ponavlja!


Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C