SNEG LOMIL VEJE, POÅ KODOVAL AVTOMOBILE - DOPOLNJENO

Petek, 21. oktober 2011

Močne padavine s snegom so včeraj zajele skoraj vso državo. Največ snega je zapadlo prav v zahodni Sloveniji, pa tudi na Notranjskem in v nekaterih drugih delih države. V naših krajih je sneg, poleg običajnih težav v prometu, že povzročil tudi nekaj škode. V Idriji in okolici je težak sneg lomil veje, ponekod celo podiral drevesa. Sneg je povzročal preglavice tudi na višjeležečih območjih Cerkljanske. Zlomljeno vejevje je padalo na državne, občinske in krajevne ceste ter javne poti in oviralo promet. V Idriji pa je težak sneg padal na avtomobile in jih nekaj poškodoval, dva huje.

Včerajšnje sneženje se je na Idrijskem najprej pričelo na višjeležečih predelih občine, tako so se že po 13.uri začeli vrstiti klici na podjetje Komunala Idrija in Občino Idrija, da je na območju Vojskega višina snežne odeje že presegla mejnih 15 cm, vendar je tokrat več težav povzročalo drevje in večje veje, ki jih je težak moker sneg lomil, da so padale na ceste in zapirale promet. S podrtim drevjem na prometnicah so imeli težave tudi na cesti z Govejka proti Vrsniku in na številnih drugih podeželskih cestnih povezavah na Idrijskem, pa tudi v Rožni in Lapajnetovi v Idriji, na cesti pod idrijsko psihiatrično bolnico, v Mejci podrto drevje, pri pokritih teniških igriščih, na Slovenski cesti v Spodnji Idriji in drugod po občini. Razglašene so bile izredne razmere, pristojne službe z Občine in Komunale so po ogledu razmer na teren poslale ekipe, ki so takoj začele s čiščenjem, odstranjevanjem drevja, čiščenjem cest in sproščanjem prometnic. S čiščenjem in odstranjevanjem polomljenega drevja so na cesti Korita-Ledinske Krnice in drugod, kjer vsega ni bilo mogoče postoriti včeraj, ekipe nadaljevale še danes. Stroške odprave posledic včerajšnjega sneženja bo pokrila občina iz interventnih sredstev občinskega proračuna.

Metka Rupnik 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C