MOKER SNEG POVZROČAL PREGLAVICE

Torek, 19. marec 2013

Letošnja zima je večkrat postregla z obilnimi snežnimi padavinami in ko smo že mislili, da nas čaka le še kak centimeter "beračevega gnoja" do pomladi, nas je včeraj znova presenetilo sneženje, ki je prineslo težak moker sneg. Ta je zlasti popoldne, ko se je sneženje spremenilo v obilno deževje, povzročal nemalo preglavic voznikom, pešcem in tudi prebivalcem nekaterih stanovanjskih objektov. Največ nevšečnosti je bilo na cestah, s katerih cestarji niso pravočasno očistili sneg. Ta se je po končanem sneženju spremenil v plundro, ki je zamašila odtoke in tako so se ceste, še dodatno zaradi popoldanskega deževja, spremenile v vodotoke. Zato so tudi stanovalci posameznih stanovanjskih hiš imeli težave z vodo, ki je vdirala v kleti in pritličja. Razmere so se začele umirjati kmalu potem, ko so zimske službe začele popoldne čistiti ceste in sproščati odtoke, da se je voda s cestišč in ulic preusmerila vanje.
Policisti so zabeležili tudi tri prometne nesreče. Prva se je zjutraj zgodila med Idrijo in Spodnjo Idrijo, ko je voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in obtičala na brežini struge reke Idrijce. Intervenirali so idrijski gasilci, ki so s pomočjo dvigala dvignili vozilo na cesto in odklopili akumulator. Sredi dneva je na cesti med Reko in Dolenjo Trebušo voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in se zaletela v brežino ob cesti, okoli 18. ure pa je v Ulici Staneta Bloudka v Idriji voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Idrija so vozilo zvlekli na cesto in pomagali potnikom. V nesrečah huje poškodovanih ni bili.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C