LETOS ŽE JUBILEJNI 20. VZPON NA ŠIROKO

Ponedeljek, 16. avgust 2021

Kot vsako leto je tudi na preteklo praznično nedeljo, Športno kulturno turistično društvo Lom uspešno izpeljalo že jubilejni 20. Vzpon na Široko. Po lanski skrčeni izvedbi, ko so organizirali le tekaški vzpon, so se tekmovalci lahko včeraj ponovno merili v 3 standardnih disciplinah - v cestnem kolesarstvu,  gorskokolesarskem vzponu in gorskem teku. Start je bil na Postaji pri Mostu na Soči na nadmorski višini 170 metrov, cilj pa na Turistični kmetiji Široko na 753 m.n.v. Cestni kolesarji so svoje moči merili na 26 km dolgi razgibani trasi s 1.070 m vzpona, tekači in gorski kolesarji pa na kratkem, a strmem 4,5 km dolgem vzponu s povprečnim naklonom 12,9%. Merili pa so se tudi najmlajši, pripravljena je bila namreč trasa za osnovnošolce, ki je bila dolga slabih 750m.

Več o tem, kako so zadovoljni z letošnjo izvedbo, o številu udeležencev, letošnji novi disciplini in o prihodih prvih tekmovalcev na cilj, pa nam v pogovoru s Saro Klobučar pove organizator Matjaž Žbogar.

Posnetek Matjaž Žbogar


Poleg razglasitve zmagovalcev po posameznih kategorijah, je včeraj na Širokem potekala tudi razglasitev absolutnih zmagovalcev. V disciplini cestnega kolesarstva so na stopničkah stali, med moškimi: absolutni zmagovalec Tevž Gorjanc, drugouvrščeni Žan Peternelj in tretjeuvrščeni Nejc Čenčič, med ženskami pa absolutna zmagovalka Jasmina Pitamic Vojska, kot druga Eva Terpin in tretja Dominika Zupančič Valant. 

V gorsko kolesarskem vzponu so pri moških s konkurenco pometli zmagovalec Robert Blaznik, drugouvrščeni Tilen Potisk, na tretji stopnički pa je stal Tine Terpin. Pri ženskah je absolutno zmago prevzela Tadeja Žakelj, za njo pa je na cilj prišla Aneja Šavli.

V gorskem teku je prvi na cilj pritekel Simon Alič, 43 sekund za njim Urban Lavrenčič, tretji pa se je na stopničkah znašel Mark Rakovec. Pri ženskah je tako kot lani absolutna zmagovalka postala Varineja Drašler, sledila ji je Tina Klinar, kot tretja pa je ciljno črto pretekla Anja Mikuž. 

Prisluhnimo Varineji Drašler, ki je včeraj na Širokem dosegla že drugo zmago zapored.

Posnetek Varineja Drašler


V novi disciplini – kratkem 12-kilometrskem trail teku po pohodniški poti Lom je moj dom, je zmago osvojil Tomaž Kenda, drugi je bil Jure Lapajne, tretji pa Žan Čeplak. Med ženskami je absolutno zmago odnesla Tea Oberdank, sledila ji je Liljana Berginc, Katja Pirjevec pa je na cilj prišla tretja. Uspelo nam je poklepetati z absolutnim zmagovalcem v moški kategoriji, domačinom Tomažem Kenda.

Posnetek Tomaž Kenda

V šolskem teku je na prvi stopnički stal Luka Manfreda, na drugi Rok Kovačič, na tretji pa Svit Leban Jež. Med puncami je absolutna zmagovalka šolskega teka postala Vita Leban Jež, za njo je v cilj prišla Neja Močnik, tretjeuvrščena pa je postala Lana Manfreda.


Sara Klobučar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
4°C / 21°C
torek
19.10.2021
6°C / 19°C