PRIMORSKI VAL

 PRIMORSKI VAL je prva slovenska radijska mreža s statusom regionalnega programa posebnega pomena. V njej sta združili moči dve radijski postaji Severne Primorske – Radio Odmev in Alpski val. Gre za dve prepoznavni imeni v slovenskem medijskem prostoru. Radio Odmev je eden najstarejših elektronskih medijev v Sloveniji, saj je že praznoval 45. rojstni dan. Tudi Alpski val ni od včeraj, saj je slavil 25. rojstni dan. 

 

Zasnovan je tako, da je v veliki meri ohranjena identiteta lokalnih programov, zato med 16. in 20. uro oddajata ločena programa iz matičnih studiev. 

 

Primorski val ustvarja 6 redno zaposlenih in okrog 30 zunanjih sodelavk in sodelavcev z vseh območij slišnosti. 

Bistvo programske zasnove je v kakovostnem informativnem programu ter drugih kulturnih, izobraževalnih, mladinskih in sorodnih vsebinah. Seveda pa je velik poudarek namenjen kulturno zabavnim vsebinam za vse generacije. Posebej smo pozorni na slovensko glasbo, ki jo je v tudi v dnevnem oddajnem času preko 40 odstotkov. 

 

Primorski val s svojima lokalnima radijskima programoma ima po zadnjih raziskavah 16.000 dnevnih poslušalcev, kar ga uvršča med najbolj poslušane slovenske radie.


radio malo mesano

Radio nekoč in radio danesPozabljeno geslo?

 

sobota
23.03.2019
4°C / 23°C
nedelja
24.03.2019
4°C / 23°C
ponedeljek
25.03.2019
8°C / 18°C