JEB..., SPET ME NI NA SEZNAMU!

Petek, 25. november 2022
Ali je še kakšen medij, ki ni na prvih straneh objavi sto ali vsaj deset veličastnih? Mar je res glavna tema tega sveta, kdo ima več pod palcem, v banki ali celo davčni oazi!


Odkar svet obstaja, so se njegovi prebivalci delili na tiste, ki so, in tiste, ki imajo. Nekateri so vendarle na obeh straneh.


Ti seznami pa res nikomur in ničemer ne služijo. Najbrž klevetanju, zavisti, naslajanju in drugim lastnostim, ki jih imajo od vseh živih bitij na svetu le ljudje.


Prav škoda je, da ustvarjalci seznamov ne govorijo le o najpremožnejših, ne pa o najbogatejših Slovencih. Če bi bilo tako, bi bili na seznamu povsem drugi ljudje. Morda znanci, morda tudi moja mama, dokler je živela... Bogastvo je nekaj povsem drugega in je enakomerno porazdeljeno po svetu.

Nekateri mi boste pritrdili, drugi pa zarenčali, da pišem zgodbo o lisici in kislem grozdju. Morda imate prav. Oboji.Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C