4 PARCELE NA VOJSKEM IZPADLE IZ BILANCE

Torek, 22. november 2011

Po več skoraj 15 letnih pogajanjih in usklajevanjih o delitvi premoženja bivše skupne Občine Idrija med njeni naslednici, leta 1994 novoustanovljeno občino Cerkno ter zmanjšano novo občino Idrija, sta občinska sveta obeh občin lani jeseni sprejela končni sklep in predlog razdelitve premoženja bivše Občine Idrija, kot je določeno v seznamu nepremičnin nekdanje idrijske občine. Pred kratkim pa so na Občini Idrija ugotovili, da na seznamu nepremičninskega premoženja bivše občine, ki so ga razdelili med obe novonastali, manjkajo štiri parcele v katastrski občini Vojsko. Da so omenjene parcele izpadle iz delitvene bilance, je posledica dejstva, da omenjene parcele v zemljiški knjigi niso bile vpisane pod lastništvo bivše Občine Idrija, ampak kot družbena lastnina s pravico uporabe za Krajevni ljudski odbor Vojsko.

Glede na sprejeto načelo razdelitve premoženja bivše Občine Idrija, da se nepremičnine razdeli po načelu njene lege, bodo te nepremičnine prešle sedaj v last Občine Idrija, ustrezno pa bo potrebno s temi parcelami dopolniti tudi Seznamu nepremičnin bivše Občine Idrija, ki je bil osnova za razdelitev premoženja med obe občini. Idrijski občinski svet je omenjeni sklep sprejel na oktobrski seji.

Metka Rupnik


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
22.05.2022
11°C / 29°C
ponedeljek
23.05.2022
14°C / 30°C
torek
24.05.2022
17°C / 29°C