GORIŠKE OBČINE POMAGAJO OBRTNIKOM IN PODJETNIKOM NA RAZLIČNE NAČINE

Sreda, 13. september 2017

Goriške občine obrtnikom in podjetnikom pomagajo na različne načine, je na okrogli mizi v okviru dnevov obrti in podjetništva 2017 dejal kanalski župan Andrej Maffi. Pri tem ne gre le za finančna sredstva in ugodna posojila, obrtnikom pomagajo tudi z ustrezno komunalno infrastrukturo, nižjimi stroški poslovanja in drugimi ukrepi. Prihodnost in razvoj gospodarstva na Goriškem bosta odvisna od pogojev, ki jih podjetnikom in obrtnikom ponujajo različne občine. Vsaka izmed šestih občin, ki so tudi po delitvi iz nekdaj enotne novogoriške občine obdržale nekatere skupne službe, med katere spada tudi Sklad malega gospodarstva Goriške, v privabljanju novih investicij ponuja različne pogoje. V Občini Kanal ob Soči imajo rezerviranih 7000 kvadratnih metrov veliko zemljišče, ki ga bodo namenili investitorju večjega poslovnega objekta. Župan Občine Kanal Andrej Maffi o tem, kaj ponujajo obrtnikom in podjetnikom v občini:

Izjava Andrej Maffi 1

Goriške župane zelo skrbi tudi napovedana centralizacija v Novi KBM ter posledično odpuščanje tamkaj zaposlenih. Ob tem pa so nekateri opozorili, da ni le Nova KBM tista, ki zapira poslovalnice, pač pa imajo obrtniki velike težave tudi zaradi zapiranja poslovalnic Pošte Slovenija, manjših trgovin in tudi poslovalnic drugih bank. Vendar pa je zapiranje enih lahko nova poslovna priložnost za druge. Župan občine Kanal ob Soči:

Izjava Andrej Maffi 2


po STA Mojca Mavri

Andrej Maffi 1
Andrej Maffi 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.07.2018
17°C / 30°C
sreda
18.07.2018
17°C / 31°C
četrtek
19.07.2018
16°C / 33°C