VRHNIČANI NEZADOVOLJNI Z INFORMACIJAMI

Četrtek, 18. maj 2017

Vrhniški občinski svet bo na današnji seji najverjetneje razpravljal tudi o okoljskih posledicah požara, ki je v noči s ponedeljka na torek prizadel kemijsko podjetje Kemis. Vrhničani, jezni zaradi premalo informacij o dejanskem stanju in tveganjih za zdravje, za soboto pripravljajo tudi protest.


Še posebej odločen je vrhniški občinski svetnik Viktor Sladič, ki opozarja, da so jVrhničani zaskrbljeni., saj nimajo ustreznih informacijPo požaru je na območju Vrhnike na tleh, rastlinju in objektih še vedno videti drobne delce. Kot pravi Sladič, sicer občinski svetnik Liste za razvoj podeželja, ljudi skrbijo koncentracije živega srebra v zraku. Od pristojnih niso dobili nobenih pravih informacij o tem, kaj takšne koncentracije živega srebra pomenijo.


Sladič je napovedal, da bodo na današnji seji občinskega sveta od župana zahtevali pojasnila glede tega, kaj pomeni izpostavljenost več kot tisočkrat preseženi vrednosti koncentracije živega srebra za zdravje Vrhničanov.


Za soboto pa iniciativa prebivalcev Vrhnike pripravlja miren shod v obliki enournega sprehajanja čez prehod za pešce brez semaforja. Zahtevajo umik nevarnih dejavnosti iz naseljenih območij občine. Poleg Kemisa so za mnoge lokalne prebivalce sporna tudi podjetja Unichem, Silico in Hamex. Poleg tega zahtevajo odstop župana Stojana Jakina. Po besedah občinskega svetnika na Vrhniki kroži tudi peticija za zaprtje Kemisa.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
16°C / 24°C
sreda
23.05.2018
14°C / 25°C
četrtek
24.05.2018
15°C / 27°C