LUČKE PRIVABILE Å TEVILNE OBISKOVALCE

Nedelja, 16. februar 2014

Jubilejni, deseti, koncert, ki ga pripravlja skupina Vera in luč je tudi sinoči napolnil dvorano Osnovne šole v Cerknem. Skupina združuje osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove starše in prijatelje, ustanovljena pa je bila leta 2000. Na mesečnih srečanjih, ki jih vodi mentorica Renata Cvek, si na najrazličnejše načine izmenjujejo izkušnje, si pomagajo in spoznavajo življenje z ljudmi s posebnimi potrebami. Enkrat letno pa pripravijo koncert, s pomočjo katerega zbirajo sredstva za letovanje teh ljudi, pa tudi za druge majhne dogodke, ki pa neizmerno polepšajo življenje teh otrok in odraslih.

Kljub temu, da se ljudje v teh dneh srečujejo s številnimi težavami, so včeraj do zadnjega kotička napolnili šolsko dvorano in z zanimanjem spremljali kulturni program, ki so ga poleg gostiteljev ustvarjali recitatorji in mladi pevci Osnovne šole Cerkno, Duo Pino in Tom s pevko Katjo Križnar, Katja Dežela, Mladinska skupina Manual iz Nove Oselice, harmonikarji Jožeta Bevka ter voditeljica Maja Filipič. Zbrane je tokrat pozdravil in opozoril na pomen zavedanja različnosti v družbi tudi ravnatelj Osnovne šole Cerkno Milan Koželj, ki že dolga leta skrbi za prostor in drugo tehnično podporo tradicionalnemu koncertu. Vsi nastopajoči in voditelji prireditve, nekateri že deseto leto, so svoje delo opravili prostovoljno, za dobre namene dela v skupini Vera in luč pa je bilo na tak način zbranih okrog 1.300 evrov sredstev.


Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.07.2018
17°C / 30°C
sreda
18.07.2018
17°C / 31°C
četrtek
19.07.2018
16°C / 33°C