DO PONEDELJKA ZA REGIJSKO Å TIPENDIJSKO SHEMO

Četrtek, 19. julij 2012

Å e štiri dni, do ponedeljka 23.julija, imajo delodajalci čas, da se prijavijo na javni poziv za izbor delodajalcev za vključitev v Regijsko štipendijsko shemo Goriške regije v šolskem oziroma študijskem letu 2012/2013.

Regijska štipendijska shema Goriške regije deluje v sklopu enotnih Regijskih štipendijskih shem Slovenije in predstavlja instrument regije, ki temelji na partnerstvu med delodajalci, štipenditorji, ki so nosilci te štipendijske sheme, in državo. Å tipendija regijske štipendijske sheme, ki je namenjena dijakom in študentom, je sestavljena iz treh delov. Do 50% dodeljene kadrovske štipendije zagotavlja Evropski socialni sklad, vsak po 25% štipendije pa pokrijeta občina in delodajalec. Na javni poziv za vključitev v Regijsko štipendijsko shemo se lahko vključijo podjetja, javne agencije, skladi, zavodi in javni gospodarski zavodi ter druge osebe javnega prava, ki so posredni uporabniki državnega proračuna ali proračunski lokalnih skupnosti in imajo sedež ali poslovno enoto na območju severne Primorske.
Sredstva za štipendije so v okviru navedenega programa zagotovljena do konca šolskega/študijskega leta 2014/2015.
Operacija Regijske štipendijske sheme je sofinancirana iz sredstev Evropskega socialnega sklada in se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, razvojne prioritete »Spodbujanje podjetništva«; prednostna usmeritev »Štipendijske sheme«.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
16°C / 24°C
sreda
23.05.2018
14°C / 25°C
četrtek
24.05.2018
15°C / 27°C