LETOS 172 NOVIH Å TIPENDIJ V OKVIRU RÅ S

Sreda, 12. januar 2011

Decembra so bile dijakom in študentom izplačane štipendije v okviru Regijske štipendijske sheme za šolsko leto 2010/11. Tudi letos je med vsemi delodajalci v regiji daleč največ štipendij v okviru omenjene štipendijske sheme ponudilo gospodarsko iz idrijske občine.

Posoški razvojni center, ki koordinira dejavnosti v zvezi z Regijsko štipendijsko shemo za območje celotne severne Primorske, je na letošnji javni poziv delodajalcem za vstop v Regijsko štipendijsko shemo za šolsko leto 2010/11 prejel vloge 26 delodajalcev, ki so se odločili pristopiti k sofinanciranju kadrovskih štipendij v okviru regijske štipendijske sheme Ti so prijavili skupno 172 novih štipendij, od tega jih je dijakom namenjenih 80, študentom na dodiplomskih študijskih programih 91, za podiplomski študij pa le ena štipendija. Tudi letos delodajalci iz občine Idrija med vsemi v regiji ponujajo daleč največ štipendij, in sicer kar 119, to je skoraj 70 odstotkov vseh prijavljenih štipendij, sledi občina Ajdovščina, v kateri trije delodajalci ponujajo skupno 16 štipendij, v tolminski in bovški občini so za pridobitev novih kadrov s pomočjo štipendiranja zainteresirani štirje delodajalci, na območju občine Kobarid dva delodajalca ponujata 6 štipendij, prav tako so v Mestni občini Nova Gorica.


Med vsemi štipendijami v okviru RÅ S 2010/11 jih je na področju srednješolskega izobraževanja največ, in sicer 15, na voljo za poklic mehatronika-operaterja in prav toliko za program strojnega tehnika. 11 štipendij je s področja gostinstva in turizma ter prav toliko za šolanje na gimnazijah, za poklic elektrotehnika je na voljo 8 štipendij, za poklic elektrotehnika energetika pa 6. Po tri štipendije so za poklic elektrikar energetik in ekonomski tehnik, dve za avtoserviserja tehnika, za poklice: gradbeni tehnik, tehnik mehatronike, računalniški tehnik, oblikovalec kovin - orodjar, avtoserviser in zidar pa je na voljo po ena štipendija.

Za študente dodiplomskega študija je največ, kar 40 od skupno 91 štipendij namenjenih za študij strojništva, 16 za študij elektrotehnike ter za študij gradbeništva, po 6 štipendij za ekonomijo ter računalništvo in informatiko. Za študij kemije je predvidenih 5 štipendij, za izobraževalni program kemijska tehnologija pa dve štipendiji, za študijske programe s področja gostinstva in turizma pa so delodajalci namenili 4 štipendije.

Metka Rupnik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
16°C / 24°C
sreda
23.05.2018
14°C / 25°C
četrtek
24.05.2018
15°C / 27°C