IZDELANE STROKOVNE PODLAGE ZA UREJANJE PROMETA

Petek, 10. avgust 2018

Ureditev ustreznejšega in okolju ter ljudem bolj prijaznega prometa na območju treh prometno najbolj obremenjenih in perečih območij v idrijski občini je kompleksna problematika, zlasti če gre za staro mestno jedro, gosto naseljene urbane predele in območja znotraj krajinskega parka, zato se Občina Idrija reševanja teh vprašanj loteva fazno.

Idrijski občinski svet je marca letos sprejel Celostno prometno strategijo občine, ki izpostavlja pet prioritetnih stebrov za povečanje trajnostne mobilnosti, in sicer: ozaveščanje in spodbujanje trajnostne mobilnosti; kakovostnejši in prijetnejši javni prostor; urejanje mirujočega prometa za bolj trajnostno mobilnost; boljša povezanost med naselji ter izboljšani pogoji v naseljih za pešce in kolesarje; boljša povezanost za javni in motorni promet znotraj občine.

Na zadnji seji pa je idrijski občinski svet potrdil tudi predlagane strokovne podlage za trajnostno mobilnost v Idriji, Spodnji Idriji in na Lajštu, to so tri prometno najbolj obremenjena oziroma pereča območja v občini.  Med pripravo strokovnih podlag so bile izvedene štiri javne razgrnitve, kjer so lahko zainteresirana javnost, občinski svetniki in občani aktivno sodelovali pri predlogih in usmeritvah izdelave tega dokumenta. Vsebina strokovnih podlag za trajnostno mobilnost na omenjenih treh območjih sledi petim stebrom Celostne prometne strategije ter predstavlja tudi podlago in strateške usmeritve urejanja prometa na  območju Idrije, Spodnje Idrije in Lajšta. Strokovne podlage bodo upoštevane pri pripravi občinskih predpisov s področja urejanja prometa.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
25.02.2020
8°C / 13°C
sreda
26.02.2020
9°C / 10°C
četrtek
27.02.2020
-2°C / 10°C