PRIMORCI BEREMO NA PRIMORSKEM VALU

Kot vsako leto vam primorski knjižničarji ponujajo pester izbor slovenske literature različnih zvrsti z namenom, da prav vsak sodelujoči najde knjigo, ki ga bo nagovorila. Projekt se bo kot običajno zaključil v začetku novembra – 11. 11. 2020. Za uspešno dokončanje bo zaradi krajšega časa branja potrebno prebrati 5 knjig (4 prozne in eno pesniško zbirko), torej eno knjigo manj kot prejšnja leta.

Letos se je akciji pridružila tudi knjižnica Bena Zupančiča Postojna, ki bo skupaj z Lavričevo knjižnico Ajdovščina,  Mestno knjižnico in čitalnico Idrija,  Knjižnico Makse Samsa Ilirska Bistrica, Mestno knjižnico Izola, Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper, Goriško knjižnico Franceta Bevka Nova Gorica,  Mestno knjižnico Piran, Knjižnico Cirila Kosmača Tolmin, Narodno in študijsko knjižnico v Trstu s Knjižnico Damirja Feigla v Gorici spodbujala k branju slovenskega leposlovja.

Letošnji bralni seznam vključuje 74 proznih in pesniških del uveljavljenih avtorjev in jubilantov, hkrati pa daje vpogled tudi v literarne svetove mlajše generacije piscev, ki bi v poplavi knjižne produkcije morda ostali prezrti. Seznam vseh knjig z njihovimi kratkimi vsebinami si lahko ogledate na strani http://primorci.kcktolmin.si/.

 

Nekaj del pa tudi letos predstavljamo na Primorskem valu.

Cvetka Sokolov - Bo res vse vredu?

Tone Partljič - Pesnica

Jasmina Kozina Praprotnik - Kazimira

Darinka Kozinc - Krpanke

Vida Kokalj - Fant, ki je sejal zvezde

Boris Karlovšek - Stoja na krogih

 

 

Rubrika Primorci beremo na Primorskem valu nastaja v sodelovanju s knjižnico Cirila Kosmača Tolmin.

 

Logotip-png-bel-e1417002423313  Pozabljeno geslo?

 

sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
0°C / 12°C
ponedeljek
30.11.2020
4°C / 9°C