USPEŠEN VIKEND ZA IDRIJSKE ŠPORTNIKE

Sreda, 08. marec 2023
Sezono so minuli vikend začeli tudi gorski kolesarji, ki se v teh dneh mudijo v Grčiji. V soboto so na Salamini potekale gorsko kolesarske dirke najvišje kategorije v Svetovnem pokalu. Posebej je potekala dirka za kategorijo U23 in posebej za kategorijo elite. V kategoriji U23 je dirkal tudi Jakob Klemenčič iz Mountain bike kluba Črni Vrh. Jakob je dobro startal in se v prvem krogu vozil v prvi deseterici. V nadaljevanju je Jakob precej popustil, v cilj je prišel na 17. mestu. Na dirki mladincev in mladink je nastopil še Tine Terpin, ki ni del reprezentance, temveč je zastopal svoj klub, torej Mountain bike klub Črni Vrh. Tine je osvojil odlično 6. mesto. Včeraj pa so na Salamini potekale dirke enega razreda nižje kot v soboto. Kmalu po ženski dirki so začeli še fantje, ki so tekmovali v skupni kategoriji elite. Jakob Klemenčič je začel bolj zadržano, saj se je vozil okrog 45. mesta. V zaključku pa je pridobival in zaključil na 33. mestu. Med mladinci in mladinkami je za klub MBK Črni Vrh nastopil Tine Terpin. Tine je zaključil na odličnem 4. mestu. V zadnjem krogu se je boril za stopničke, a je bil za malenkost prepočasen. Za fante in dekleta sledi tridnevni počitek, nato pa se reprezentanca preseli v Šparto, kjer bodo potekale dirke med četrtkom in nedeljo.

Tudi zima še ni rekla zadnje besede, tekmovanja so v polnem zamahu tudi v zimskih disciplinah. Včeraj je v Avstriji potekala zadnja mednarodna tekma pokala No Borders Cup, ki so se ga udeležile tudi dekleta iz Tekaško-smučarskega kluba Idrija in se ponovno preizkusile v klasični tehniki. Neža PAVŠIČ je svoji pestri paleti odličij dodala še eno srebrno medaljo. V kategoriji starejših deklic, ki so se podale na zahtevno, skoraj 6-kilometrsko progo, si je 18. mesto pritekla Julija BRUS, Naja BLAZNIK pa je tekmo končala na 23. mestu. Na svoji prvi tekmi je Ajda PAVŠIČ v kategoriji deklic do 8 let osvojila odlično 5. mesto. Kot pravijo v klubu, so punce dosegle vrhunske rezultate, ki so dobra napoved za domače državno prvenstvo na Vojskem, ki bo potekalo 19. marca.

Maja Vojska
Foto: TSK Idrija

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.03.2023
6°C / 21°C
petek
24.03.2023
7°C / 20°C
sobota
25.03.2023
7°C / 16°C