MUFLONI, INLINE HOKEJ KLUB IZ TOLMINA

Ponedeljek, 13. december 2021

Hokej na ledu sodi v Sloveniji med ene paradnih ekipnih športov, nekoliko verjetno tudi zaradi dejstva, ker so v času bivše skupne države slovenske ekipe dominirale nad tistimi iz ostalih republik. Ko so v 90.-ih letih na trg prišli rolerji, so med rekreativci in hokejskimi zanesenjaki našli hvaležno občinstvo, ki za hokej ni več potrebovala ledene ploskve.

Tako se je tudi pri nas prijel inline hokej, dvoranska različica hokeja, ki pa se jo seveda da igrati na katerikoli utrjeni ravni površini. Po vseh prvinah, od opreme do sistema tekmovanja, je podoben hokeju na ledu, nam je razložil Blaž Dakskobler, ki je za nas nekoliko odstrnil tančice s športa, ki je našel mesto tudi v Posočju.    

Pred leti sta v Sloveniji obstajali dve oz. celo tri lige in tolminski Mufloni so redno branili severnoprimorsko čast v najmočnejši ligi, sedaj pa so dve leti pavzirali. Letos je s sezono pričelo 13 ekip, ki se bodo po rednem delu razdelile na 8 najboljših, ki se bodo potegovale za naslov prvaka, in ostalih sedem, ki se bodo potegovale za naslov prvaka 2. lige. Po dogovorjenem sistemu pa bosta prvak in viceprvak spodnje divizije imela priložnost nastopiti tudi v končnici zgornje divizije. 

Tolminsko ekipo najbolj pesti pomanjkanje prostora za trening, saj slednjih pozimi ni moč organizirati drugje kot v namenski pokriti dvorani, ki pa je v Tolminu ni. Do pred kratkim so tako trenirali na Opčinah, domače tekme pa tako ali tako igrajo v notranjosti Slovenije in s tem bližje drugim ekipam.

Sezona v inline hokeju se je sicer začela konec oktobra. Za njimi je trenutno 6 krogov, v katerih so Mufloni zabeležili eno zmago, eno zmago po podaljšku in 4 poraze, kar jih trenutno uvršča na 11. mesto na lestvici. Kakor je povedal Blaž pa bo zaradi nerednih treningov in povratka po dvoletnem premoru vsak vidnejši dosežek velik uspeh.  

Primož Božič

Foto: FB stran ekipe IHK Mufloni

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
11.08.2022
15°C / 34°C
petek
12.08.2022
17°C / 28°C
sobota
13.08.2022
16°C / 32°C