6. ULTRA TRAIL VIPAVSKA DOLINA

Ponedeljek, 01. november 2021

Vipavska dolina je bila minuli vikend tekaško obarvana, odvijal se namreč že 6. Ultra trail Vipavska dolina. Odlični in vrhunsko izpeljani tekaški prireditvi je bilo tokrat naklonjeno tudi vreme in tako se je v petek in soboto na šest dolžinsko različne trase podalo več kot 1000 tekačev in tekačic iz 36 – tih držav. Netekmovalci pa so se udeležili Obelix pohoda, na katerem so preizkušali lokalne dobrote.

Lansko leto Ultra traila Vipavska dolina zaradi epidemije ni bilo, letos pa se je Športno društvo Ultra, Ultra trail Slovenija odločilo, da ga vendarle izpeljejo. Ta športni mednarodni dogodek je tudi tokrat povezal pet goriških občin, ki so prijazno sprejele tekače in tekačice iz celega sveta. Pri sami izpeljavi 6. Ultra trail Vipavska dolina pa je sodelovalo okrog 300 prostovoljcev, ki so skrbeli, da je vse potekalo gladko. Med samim tekmovanjem so ob trasah stali tudi navijači, ki so s spodbudnimi besedami poskrbeli za odlično razpoloženje med tekom. Skozi ciljno črto pa so tekače in tekačice s svojo glasbo pospremili Pihalna godba Vipava in Vipavski tamburjaši. Seveda, pa je za tisto piko na i na samih trasah poskrbela tudi jesensko obarvana narava, ki sije v vsej svoji lepoti.

Veliki zmagovalec 6. Ultra traila Vipavska dolina in nov rekorder je postal poljski tekač Roman Ficek, ki je s 160 kilometrsko potjo opravil v zgolj 20. urah in 1. minuti. S tem izjemnim časom je drugouvrščenega ugnal kar za dobro uro in pol.


Foto: Moški zmagovalci absolutno na 160 km


Najhitrejša ženska na 160 km pa je postala madžarska tekačica Timea Losonc, z časom 28.ur, 21. minut in 51. sekund.Foto: Ženske zmagovalke absolutno na 160 km


100 kilometrsko preizkušnjo je najhitreje premagal Jon Lihteneger Vidmajer, ki je v cilj prišel po dobrih 13 – tih urah. Med ženskami je bila na 100 kilometrski preizkušnji najhitrejša Alenka Pavc, ki je potrebovala dobrih 16. ur.
Na 50 kilometrski preizkušnji sta slavila domačina, brat in sestra, Marko in Petra Tratnik. Marko s časom 4.ure in 34. minut, Petra pa 4. ure, 56minut in 57. sekund. V teku na 30 kilometrov je med moškimi slavil francoz Julien Delaris, med ženskami pa domačinka Ana Čufer. Na 13 kilometrski preizkušnji pa je med moškimi slavil Nejc Uršič, med ženskami pa domačinka in gorska tekačica Lucija Krkoč. 13. kilometrsko traso je pretekel tudi direktor zavoda za šport Ajdovščina, Uroš Pintar.

Vrhunec tridnevnega dogajanja pa se je zaključil včeraj s podelitvijo kolajn in nagrad za najboljše na 160 in 100 kilometrski preizkušnji. Medalje in nagrade za zmagovalce absolutno na 160 km je podelil vipavski župan Goran Kodelja, na 100 km absolutno pa podžupan občine Ajdovščina, Janez Krašna.

6. Ultra trail Vipavska dolina se je tako zaključil malo pred 16. uro, ko je v cilj pritekel še zadnji tekač na 160km in sicer francoz Meheza Walla.Ana Štokelj 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C