USPEŠNO IZPLEJANO EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADINCE IN MLAJŠE ČLANE V SOLKANU

Ponedeljek, 30. avgust 2021

V minulem vikendu se je v Solkanu zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu in spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Skoraj dva tedna dolgo dogajanje na soških brzicah je v boj za evropske naslove privabilo okrog 350 tekmovalcev in tekmovalk iz 29 evropskih držav. Pred pričetkom je imela visoka pričakovanja tudi slovenska reprezentanca, ki je v boj poslala svoje najboljše predstavnike in predstavnice. Pa poglejmo kako so se odrezali.

Bronasto medaljo je na ekipni tekmi v slalomu osvojila ekipa kajakašic mladink v postavi Naja Pinterič, Ula Skok in Helena Domajnko.

V slalomskem delu kajaka sta finale izborila tudi člana KK Soške Elektrarne Tine Kancler, ki je v kategoriji mlajših članov osvojil 8 mesto, ter Urban Gajšek, ki je med mladinci osvojil 12 mesto. Med mladinci je sicer za Slovenijo v kajaku bron osvojil Jan Ločnikar.

V finalu v kanujih je v slalomu v finalu nastopili Tine Kancler, ki je med mlajšimi člani osvojil 8. mesto. Sara Belingar in Asja Jug sta med mladinkami nastope zaključili v polfinalu.

Tekmovanja so se iz slaloma nato selila še v disciplino spusta. Omeniti velja rezultat Erazma Šavlija, ki je s sotekmovalcema Vidom Ošterbenkom in Lenartom Stanovnikom v kategoriji kajak mlajši člani v ekipni tekmi priveslal končno 7. mesto, v finalu med posamezniki pa je osvojil 14. mesto.

Naslov evropskih prvakov je sicer v spustu v kategoriji kajak mladinke Helena Domajnko in v kategoriji kajak mladinci Lenart Stanovnik, uspeh pa je z bronom dopolnila še kajakašica Ana Šteblaj v kategoriji mlajših članic. Na ekipnih tekmah je srebrno osvojila ekipa kajakašic Ana Šteblaj Živa Jančar Helena Domajnko v kategoriji mlajše članice, bron pa v kategoriji kajak mladinke postava Helena Domajnko Nika Ozimc in Naja Pinterič.

Kako so s samim potekom izvedbe zadovoljni organizatorji ter kakšni so plani za naprej, pa je v pogovoru z Borom Šavlijem poizvedela Nuša Jeram.

Boro Šavli o organizaciji


Nuša Jeram

Foto: Nina JelencKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C