KOLESARJI TA VIKEND USPEŠNI NA VEČ TEKMAH

Ponedeljek, 30. avgust 2021

Lahko bi rekli, da so imeli ta vikend kolesarji fronte odprte prav na vseh koncih in krajih, uspešno pa so izbojevali več odličnih uvrstitev.

Najprej se ustavimo v sosednji Italiji. Val di Sole je bilo prizorišče tekem svetovnega prvenstva v 4X (Four Cross), olimpijskem krosu, spustu, ter ebike kolesarjenju. Tam so v naštetih disciplinah slovenske barve zastopali tudi naši odlični kolesarji in kolesarke.

V finalu olimpijskega krosa članic je nastopila Tanja Žakelj, ki je osvojila končno 38. mesto. V kategoriji moških do 23 let so nastopili Jan Jereb, Jakob Klemenčič in Lozar Matjaž, na progi pa se je najbolje odrezal Matjaž, ki je tekmo zaključil na 55. mestu. V kategoriji moški Junior sta nastopila Nace Gnezda in Jereb Tine, Tine je tekmo kot najboljši predstavnik Slovenije zaključil na 48. mestu.

Barve slovenske reprezentance v 4X so zastopali Urban Rotnik, Luka Berginc in Tim Jež. Najbolje se je na progi znašel Luka Berginc, ki je osvojil končno 11. mesto. Za Luka je bil to sicer prvi nastop v tej disciplini.

Nedelja pa je bila rezervirana še za finalne vožnje v spustu. Po suverenem nastopu v kvalifikacijah je Luka Berginc finalni nastop zaradi tehni?nih težav kon?al pri repu končne razvrstitve. Boljši nastop je uspel Žaku Gomilščku, ki je z 44. mestom tekmo zaključil kot najboljši Slovenec v članski kategoriji. Moniki Hrastnik, bronasti na prejšnjem svetovnem prvenstvu, se je tokrat medalja izmuznila za 3 sekunde.

Iz svetovnega prvenstva se selimo v Kočevje, kjer je potekala enduro tekma v sklopu SloEndura. V kategoriji članov je drugo mesto osvojil Jan Štucin iz Pedal Racing Tema, tretje mesto pa je pripadlo Janu Markiču iz ŠKTD Avče. 

Med Masterji 1 je drugo mesto osvojil Blaž Černigoj iz Kamplc Racing Teama. Zmage se je v kategoriji Master 2 razveselil Branko Belingar iz ŠKTD Avče, tik pod vrhom pa je tekmo zaključil Marko Prosen iz Kamplc racing Teama. V zadnji master kategoriji je z več kot 2 minutama prednosti zmagal Martin Brus, Kamplc Racing Team.

Poglejmo še v mlajše kategorije. V U19 je zmagal Miha Smrdel iz MBK Črni Vrh, v U17 pa Jerkič Miha iz KK Črn Trn. V tej kategoriji je drugo mesto pripadlo Marselu Pirihu iz Pedal Racing teama. 

Uspešno pa je na tekmah nastopila tudi Tina Smrdel iz MBK Črni Vrh, ki je v ženski kategoriji do 17 let ugnala vse ostale tekmovalke.

Selimo se tudi v Zagorje, kjer je potekala prva tekma državnega pokala Pumpaj Slovenija. Barve ajdovskega KK Črn Trn sta tam zastopala Luka Barut in Tim Rovtar, vsak v svoji kategoriji sta osvojila 2. mesto.

Se je pa v tem vikendu začel tudi pokal v B4X, prvo tekmo je gostil Sveti Jurij. Tudi tam sta člana KK Črn Trn, Matija Krečič in Tobija Pregelj osvojila odlične uvrstitve. V kategoriji U11 je Matija zmagal, Tobija pa je v kategoriji U15 bronast. Omenimo naj še, da bo naslednja tekma za pokal B4X že v tem vikendu potekala v Ajdovščini.

Za konec pa se spet selimo v Italijo, kjer je potekala tekma v sklopu Alpe Adria BMX. Tam sta odlične uvrstitve dosegla Nik Prek in Beno Batič, oba KK Črn Trn. Nik je na tekmah osvojil 3. in 5. mesto, Beno pa je domov odšel z zlato in bronasto medaljo.


Nuša Jeram

Na naslovni fotografiji Žak Gomilšček. Foto: Grega Stopar

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C