TUDI ZA TOLMINSKE MODELARJE LETOS DRUGAČNO LETO

Nedelja, 15. november 2020

Tudi za Modelarski klub Tolmin je letošnja sezona precej drugačna kot minula leta. Kot pojasni predsednik kluba Stojan Pirih, se je sicer začela dobro, tudi s prvimi tekmovanji, ki pa so se kmalu prekinila. Prav tako so bila odpovedana tekmovanja za svetovni pokal Mednarodne letalske zveze, na katerih so bili tolminski modelarji redni udeleženci in velikokrat zelo uspešni. 


Kljub vsemu delo v klubu ni zastalo. Ker so imeli več časa, so se posvetili svojim letalom in avtomobilom in skušali nadgraditi modele ter slediti vsem svetovnim trendom na tem področju. Pirih doda, da so osvojili predvsem tehnologijo izdelave zahtevnih kompozitnih elementov za letala. Razvoj je namreč zanje zelo pomemben, saj le z dobro razvitimi modeli lahko tekmujejo na nivoju svetovnega pokala. Še več pozornosti so lahko posvetili tudi treningom, ki so jih zaradi več prostora izvajali v Bovcu in Vipavi. Čeprav zaradi aktualnih razmer novih članov niso aktivno iskali, so jih modelarski navdušenci vseeno poiskali in tako se jim je članstvo letos še povečalo. V modelarski krožek se sicer vključujejo predvsem mladi, ki jih zanima tehnika, veliko jih potem tudi nadaljuje študij in delo na tehničnem področju.


Tolminski modelarji aktivno delajo dalje in trenutno predvsem dobro pripravljeni čakajo tekme, na katerih bodo lahko z dobrimi rezultati potrdili opravljeno delo. 


Simona Skočir


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C