KJE PONOVNO ODPRTJE ZUNANJIH ŠPORTNIH POVRŠIN?

Ponedeljek, 20. april 2020

Z novim odlokom o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih, ki ga je vlada sprejela na dopisni seji sredi minulega tedna, je omogočenih tudi več športnih aktivnosti. Tako lahko posameznik ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb v svoji občini od petka izvaja individualno športno-rekreacijsko dejavnost.
Med slednje sodijo so tek, kolesarjenje, golf, joga in dejavnost, pri kateri ni mogoč stik z drugimi posamezniki, na primer tenis, badminton, balinanje. Še vedno niso dovoljeni kolektivni športi, prav tako ne denimo igranje dvojic v tenisu in podobno ali pa rekreacija in vadba v drugi občini.


Obisk teniških in golf igrišč je možen šele danes, saj vlada kot prvi dan odprtja določa 20. april, ko bodo delovati začele nekatere trgovine in storitvene dejavnosti, kamor sodi tudi upravljanje športno-rekreativnih centrov.


Zunanje športne površine v Idriji, ki so v lasti Občine Idrija ostajajo zaprte, saj je nogometni stadion, ki nima atletske steze, namenjen le nogometu, ki je kolektiven šport, igrišče pri osnovni šoli pa košarki. Danes pa se bo vodstvo občine pogovorilo o zaščitnem obnašanju na baliniščih po krajevnih skupnostih, ki od danes dalje lahko delujejo. Več župan Tomaž Vencelj.Izjava Tomaž Vencelj


Gimnazija Jurija Vege Idrija upravlja z dvema športnima površinama. Z notranjo športno dvorano in zunanjim košarkarskim igriščem, ki oba ostajata zaprta. Karmen Vidmar, ravnateljica idrijske gimnazije.


Izjava Karmen Vidmar 


Kot je še povedala Vidmarjeva, zunanje igrišče pri Gimnaziji Jurija Vege Idrija ostaja zaprto, saj je namenjeno košarki. Na teh površinah je pred epidemijo v sezoni potekala tudi skupinska vadba joge, za katero je bil te dni sicer izražen interes, a zaradi tega, ker gre za skupinsko vadbo, uporabe zunanjega igrišča v ta namen vodstvo šole ni moglo odobriti.  

--------------------------------------


Pred začetkom odpiranja športnih površin v občini Ajdovščina, jih bo treba pregledati, je opozoril ajdovski župan Tadej Beočanin. "V naši občini imamo veliko infrastrukture, ki je povezana, torej ne samo ločenih športnih igrišč, pač pa so ti objekti del večjih javnih objektov," je pojasnil.
Dodal je, da se bodo o tem s štabom civilne zaščite pogovarjali ta teden.


-------------------------------------


Tudi v Občini Tolmin športni park Brajda ostaja zaprt, prav tako teniška igrišča, ki jih trenutno šele urejajo, v tem tednu pa predvidoma še ne bodo odprta.

So pa od danes naprej odprta teniška igrišča v Bovcu, zaživele pa so tudi zelenice na bovškem igrišču za golf. Seveda mora tudi igra golfa potekati pod posebnimi pogoji, več pa nam je pojasnil Aleks Kravanja.


Izjava Aleks Kravanja
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
06.06.2020
15°C / 26°C
nedelja
07.06.2020
14°C / 24°C
ponedeljek
08.06.2020
16°C / 23°C