25. HIT OPEN NOVA GORICA

Ponedeljek, 20. januar 2020

Prizadevni ?lani šahovskega kluba iz Nove Gorice skupaj z glavnim pokroviteljem HIT Nova Gorica in  Mestno ob?ino Nova Gorica organizirajo tudi letos tradicionalni, že 25. HIT OPEN Nova Gorica 2020 – mednarodni šahovski  turnir posameznikov, ki bo ratingiran pri Mednarodni šahovski zvezi. Turnir bo od petka, 24. do ?etrtka 30. januarja potekal v dvorani Igralniško zabaviš?nega centra PERLA v Novi Gorici.

Na glavnem A turnirju lahko sodelujejo vsi šahisti ne glede na kategorijo in šahovske naslove, na B turnirju pa predvsem mladi in ostali, ki dosegajo najve? 1599 ratinških to?k.

Na A in B turnirju  bodo v sedmih  dneh odigrali turnir po švicarskem sistemu 9.krogov. Za najboljše šahiste in šahistke na turnirju  so organizatorji pripravili nagradni sklad v višini 5.560 EUR. Po podatkih organizatorjev je na A turnir do sedaj prijavljenih že 117 šahistov in šahistk iz  15 držav. Med 12 velemojstri so med favoriti hrvaški velemojster Zdenko Kožul, ki je že trikrat zmagal na HIT-ovem turnirju, srbski velemojster Robert Markuš in tudi slovenska velemojstra Matej Šebenik in Marko Tratar. Med udeleženci A turnirja je tudi FIDE mojster Daniel Beleti?, ?lan Šahovskega društva Poso?je iz Tolmina.

Na B turnirju pa je že prijavljenih 46 šahistov in šahistk. Med mladimi šahisti jih najve? prihaja iz Nove Gorice, Postojne in Kopra.   

Na dosedanjih 24. Hitovih turnirjih v Novi Gorici je sodelovalo že 2498 šahistov in šahistk  iz  ve? kot 25 držav. Med udeleženci pa je bilo v preteklih letih že ve? kot 250 šahovskih velemojstrov.
Šahovska igra je tako ob dosedanjih  Hitovih  turnirjih, ki že vrsto let veljajo za najvidnejše v Sloveniji,  zagotovo pridobila številne nove privržence – predvsem med mladimi ljubitelji šaha na Primorskem in v Sloveniji.
 

Silvo Kova?

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
22.04.2021
6°C / 17°C
petek
23.04.2021
7°C / 22°C
sobota
24.04.2021
7°C / 22°C