BREZ BESED (DODANE BESEDE ZASKRBLJENEGA OBČANA)

Ponedeljek, 01. maj 2023

Fotko izdelal: Ivan Seljak


Preberite sveži komentar:


Od divjih bab preko bolnice Franje do kolesarskega spektakla v Juniju

Zanimive stvari se dogajajo v tej naši ZaBaški dolini. Včasih so pravili, da iz Cerkna prideš lahko bos pijan in ostrižen, vendar smo napredovali. Sedaj se obuješ lahko, ostrižeš tudi, pijan pa skorajda ne moreš več biti, gostilne se zapirajo ena za drugo. V nedeljo popoldne se ti kaj lahko zgodi da ostaneš lačen, oziroma moraš na Bencinsko po sendvič, da ne padeš v slabost. Ne vem kako se počutijo turisti ki slučajno zaidejo v našo dolino, čeprav se štejemo kot velika turistična destinacija.

Zagotovo pa jim popotovanje v preteklost prvo pričara glavna in najhitrejša povezava z osrednjo slovenijo, to je cesta čez Kladje. Upam si trditi, da je bila cesta v boljšem stanju v času obratovanja Bolnice Franje, saj so pred vojno Italijani dobro skrbeli za ceste. Mogoče bi še prebivalci divjih bab znali bolje skrbeti za cestne povezave, če bi poznali prevozna sredstva.

Tako pa bo kmalu potrebno v Cerknem odpreti še kakšno trgovino s čevlji, saj bomo hodili samo še peš in se spominjali kako je bilo pred leti ko so bile v dolino še speljane ceste, po katerih so vozili čisto navadni avtomobili, ne samo terenci in tovornjaki.

Potem pa pride novica, da naj bi del največjega slovenskega kolesarskega spektakla potekal ravno po cesti čez kladje v Cerkno. Zanimivo, ne vem kaj (če kaj) so naši občinski veljaki obljubili organizacijskemu odboru.

No saj vse ni tako slabo, pač bomo v svetu znani, ne samo po neandertalčevi piščali, ampak tudi po cestnih povezavah iz tistih časov. Na Tour de France imajo del cest tlakovan, mi pa neandertalčevo cesto polno udarnih jam.

Zaskrbljen občan (ime hrani uredništvo)Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C