SAMO NEBEŠKI ANGELI IMAJO DVOJE KRIL

Sobota, 15. maj 2021

„Ljudje smo kot angeli z eno perutjo, če hočemo leteti, se moramo objeti!“ pravi neštetokrat ponovljena misel.

Kmalu bo minilo 15 let od tedaj, ko sem pričel neizprosno bitko za povezovanje dveh radijskih postaj v želji, da vsaka zase ohrani svojo identiteto. Minila so leta hudih kriz, in mreža z imenom Primorski val je ostala – ne le ostala, vsako leto je bila na nek način močnejša, vplivnejša, bolj zmogljiva. Danes govorimo o radiu, ki ga sestavljata 30 letni Alpski val in še 20 let starejši Radio Odmev.

In prav v tistem obdobju, pred 15. leti, se je na območju Občine Idrija pričela odvijati zgodba, ki je morda koristila le naši stroki. Stotine prelitega črnila je šlo v prazen nič z uvodniki člankov, ki so opisovali nerazumne razprtije med dvema odličnima gospodarskima družbama, Kolektorjem in Hidrio. Leto za letom smo sestavljali prav smešne zgodbe, pa ne le gospodarske, pač pa družbeno socialne, povezane (kako smešno) z mešanimi pari, ki med drugim skoraj niso mogli sedeti za isto žurersko mizo, saj so bile njihove javne prireditve organizirane ob istem času.

Teden, ki se izteka, je v znamenju dneva zmage. Če si sežeta v roko dva gospodarska  velikana, je ta zmaga za lokalno okolje prav tako pomembna kot tista pred 76 leti. To je pač dan zmage razuma.


Ivan Seljak
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

nedelja
25.09.2022
10°C / 21°C
ponedeljek
26.09.2022
14°C / 18°C
torek
27.09.2022
13°C / 21°C