POGLED Z DRUGE STRANI MREŽE

Četrtek, 11. julij 2019

Dajte nam še več risov, medvedov in volkov. Pa ovc nam dajte, mnogo in še več, kajti ovc ni nikoli preveč. Potem nam dajte še mreže, ograje in zidove. Pa visoke naj bodo, da nihče ne bo mogel ne do ovc, ne do nas in da tudi ovce in mi ne bomo mogli nikamor. Zidovi naj bodo še višji, da nas ja ne bo nihče gledal. To, da tudi mi ne bomo nikamor videli, sploh ni važno. Samo dajte nam jih. Postavili jih bomo že sami. Okrog ovc, na meje, pred domove, v svoje glave. Povsod. Razdelili se bomo na vaše in naše, na bele in črne, na tiste za volkove in tiste proti njim in za mrežami, ograjami in zidovi kot mantro ponavljali in dokazovali svoj prav.  Ovce pa se bodo še naprej mirno pasle, nas poslušale in si mislile, da je že prav, da smo varno spravljeni za mrežami, ograjami in zidovi.  Kajti ovcam je vseeno, ali jih pokonča volk z zobmi ali nož v klavnici. 


Vid Prezelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 22°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C