NAŠI POLICAJI SO RES FACE

Torek, 19. marec 2019

Naši policaji so res face. Popolna kopija tistih, ki jih vidiš na Investigejšn Diskaveri. Razlika je le v tem, da tam postavijo patrulje na vse vpadnice v mesto, ko lovijo najhujše zločince in kriminalce, pri nas pa to občasno počnejo zaradi tistih ta žejnih, ki se bolj ali manj nasekani spravijo še za volan.  Pijan se ne vozi. Pika. Ampak problem je, ko se policaj s prižgano modro lučjo zapelje za človekom, ki je pred tem  trezen prišel iz gostilne, se usedel v avto in odpeljal. Po tej logiki, da je vsakdo, ki stopi iz gostilne, pijan, je tudi vsakdo, ki stopi iz veterinarske ambulante, žival. Bik, kura ali pa čisto nekaj tretjega, saj ni važno.  In potem si seveda nekaj dni največja atrakcija. Vsi te sprašujejo, daj povej, kaj si pa ušpičil, da so te policaji lovili s prižganimi lučmi. In jim poveš, da nič, da si bil pač samo v oštariji. In ti seveda nihče ne verjame in se počutiš bedno in greš domov in odpreš televizijo, kjer pravkar nakladajo o pijanih policistih v kombiju, o pretepu specialcev v beznici, o nesreči nakresanih kriminalistov v nekem križišču, o vožnji nabitega načelnika policijske postaje in pomisliš, da tem ljudem namesto malice dajo flašo ruma, čin, na zdravje, zdaj pa na juriš. Kot na Soški fronti. 

Še sreča, da po pustu pride post. Zimsko depresijo, žganje, vino, pivo, zaseko in suhe klobase zamenja čemaž, regrat in nesladkan koprivov čaj. No ja, naj bi. In na hladilnik ti otroci prilepijo tisti znameniti magnetek z zvončkom, ki te opominja, da zdrži štirideset dni brez alkohola. Ga prinesejo od verouka. Magnetek, ne alkohola. In ker se zraven čemaža, regrata in nesladkanega koprivovega čaja prileže še malo duhovnega življenja, greš z otroki k maši. Za dober zgled. Ker je post. In štirideset dni brez alkohola. Pa te po maši vprašajo, zakaj pa gospod župnik med mašo pije vino, če je pa post in štirideset dni brez alkohola. In se spet počutiš bedno. 


Vid

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

sobota
11.07.2020
15°C / 32°C
nedelja
12.07.2020
16°C / 32°C
ponedeljek
13.07.2020
15°C / 28°C