LOKALNI NOVINAR I.S. POZABLJA, MORDA PA TUDI NE?

Petek, 07. julij 2017

V zadnjih tednih so nekateri mediji na veliko špekulirali z odločitvijo družbe Kolektor, ki se je odločila, da letos ni podprla Festivala idrijske čipke. Zakaj so ta ugibanja, ki več ali manj škodijo dejavnosti marljivih rok, sploh potrebna? Kot da ni suverena pravica družbe, da odloča o tem, kam bo šel sponzorski denar!


Po drugi strani pa moram ugotoviti, da je bilo javno medijsko povsem prezrto delo radijskih sodelavk in sodelavcev, s katerimi smo se odločili, da letos ponovno sredstva in energijo vložimo v to dejavnost. Primorski val je namreč v nedeljsko dogajanje vložil več tisočakov, poleg tega pa še številne ure prostovoljnega dela, a razen pohval glavnega organizatorja in obiskovalcev nismo bili deležni. Zakaj po drugi strani ta javni prezir, ko je vendarle jasno, da je bila ekipa radia med tistimi, ki je pred četrt stoletja postavila festivalu moderno podlago? Morda zato, ker smo preprosto – dobri. Ali pa zato, ker v njem po mnenju nekdanjih „industrijskih intelektualcev“, danes dolgočasnih upokojencev, dela „lokalni novinar I.S.,“ ki je nevešč svojega posla?Včasih imamo razloge, da se pohvalimo sami. O tehničnem dosežku bomo spregovorili v prihodnjih dneh, ko bomo imeli investicijo pod streho, smo pa veseli še nekaterih podatkov, ki govorijo o dobri oceni poslušalcev. 


1. V zadnjih mesecih smo po raziskavah Radiometrije stalno povečevali število tistih, ki naš program spremljajo vsaj pol ure dnevno. Število teh je preseglo petmestno številko, torej 10 tisoč dnevno, kar je za medij, ki vsebinsko pokriva prostor z manj kot tremi odstotki slovenskega prebivalstva, izjemen dosežek.


2. V občinah Idrija, Cerkno in Tolmin smo v zadnjem mesecu podrli rekord, saj Primorski val predstavlja preko 30 odstotkov celotnega radijskega avditorija na tem območju.


3. Sam si štejem v čast, da je skrbno načrtovana oddaja Primorski pisani svet po več kot desetih letih ponovno vrnila pred radijske sprejemnike „nedeljske“ poslušalce. Oddaja, ki jo pripravlja več sodelavk in sodelavcev,  je potolkla dolgoletni rekord poslušanosti, oddaje Mali oglasi.


4. Svojevrsten rekord doživlja tudi obisk spletne strani www.primorskival.si, ki ob pomembnih dogodkih doseže obisk 5 in več tisoč dnevnih bralcev, skoraj nikoli pa se ta številka ne spusti pod tri tisoč obiskovalci na dan.


To je dobra popotnica za pomlajeno vodstvo radia, ki bo tudi s pomočjo teh rezultatov lažje kljubovalo globalnim interesom, ki že leta uničujejo kakovostne lokalne in regionalne medije.Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

torek
17.07.2018
17°C / 30°C
sreda
18.07.2018
17°C / 31°C
četrtek
19.07.2018
16°C / 33°C