NESREČE V GORAH IN NA CESTAH

Sreda, 10. julij 2024

Pri sestopu med Voglom in planino Razor se je poškodoval švicarski pohodnik


Včeraj, 9. julija ob 14.25, so bili policisti obveščeni o gorski nesreči na Tolminskem, kjer se je pri sestopu iz vrha Vogla proti Krnici poškodoval 40-letni planinec, državljan Švice. Po padcu je omenjeni švicarski državljan s pomočjo partnerke sestopil do koče na planini Razor, kjer so ga oskrbeli gorski reševalci GRS Tolmin, kasneje pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe GRSZ z Brnika in ga s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico Jesenice. 


Na Kobariškem vlomili v osebno vozilo 


Včeraj, 9. julija ob 18.16, so policiste obvestili o vlomu v osebni avtomobil znamke Renault blizu naselja Trnovo ob Soči (občina Kobarid). Neznani storilec je vlomil in iz notranjosti vozila odtujil tam nameščeno avtomobilsko kamero. Po storjenem kaznivem dejanju je storilec kraj zapustil in z ukradenim predmetom odšel neznano kam. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 200 evrov. 


Na Ajdovskem vlomili v gostinski lokal 


Danes, 10. julija zgodaj zjutraj, so bili policisti obveščeni o vlomu v gostinski objekt v Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec razbil večje steklo na vhodnih vratih in vstopil v objekt. Pri tem je storilec našel in si prilastil manjšo vsoto denarja. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje. 


V prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem ena oseba lažje poškodovana 


Včeraj, 9. julija ob 17.12, so policiste PP Tolmin obvestili o prometni nesreči na cesti Tolmin – Ročinj, pred Ušnikom, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 43-letni voznik vozil iz Ročinja proti Tolminu. Med vožnjo je v nasprotni smeri (iz Tolmina proti Ročinju) vozil zaenkrat še neznani voznik drugega avtomobila znamke VW (povzročitelj), ki je začel prehitevati pred seboj vozeče vozilo in se ni prepričal ali ima na cesti dovolj prostora. Da bi preprečil trčenje z omenjenim vozilom je 43-letni voznik zaviral, za njim vozeče vozilo, ki ga je vozil 33-letni voznik, pa ni imelo zadostne varnostne razdalje in je trčilo v njegovo vozilo. Zaradi bolečin v predelu vratu je 43-letni voznik kasneje poiskal zdravniško pomoč v ZD Tolmin, na udeleženih vozilih je nastala materialna škoda. Ko bodo tolminski policisti zaenkrat še neznanega povzročitelja (lastništvo vozila je ugotovljeno) izsledili, bodo zoper njega glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep. 


Na Goriškem padla in se poškodovala voznica kolesa 


Včeraj, 9. julija ob 20.25, so policiste obvestili, da je v Novi Gorici med vožnjo iz središča mesta padla in se lažje poškodovala starejša voznica kolesa. Glede na sedanje ugotovitve je bil vzrok prometne nezgode zdravstvene narave. Po nezgodi je bila omenjena oseba odpeljana na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C