SPLETNE GOLJUFIJE, TATVINE IN NESREČE

Torek, 02. julij 2024

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v Vrtojbi 

Včeraj, 1. julija ob 15.21, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Vrtojbi (ulica Griči), kjer je neznani voznik neznanega vozila trčil v prometni znak in nato odšel s kraja nezgode. Ko bodo policisti povzročitelje prometne nezgode izsledili, bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek. 

Na Bovškem najdeno tuje motorno kolo 

Včeraj, 1. julija ob 12.30, so bili policisti s strani občana obveščeni, da je bilo na vstopno-izstopnem mestu v Kal-Koritnici (pri tehniškem spomeniku Žičnica Golobar) najdeno motorno kolo znamke Honda, nemških registrskih številk, ki je bilo tam parkirano več dni. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno lastništvo omenjenega vozila; motorno kolo je bilo nato prepeljano v hrambo na PP Bovec. Po zaključku postopka bo omenjeno vozilo vrnjeno lastniku (nemškemu državljanu).

Tatvina in poškodovanje električnega kolesa na Idrijskem

Policisti PP Idrija so včeraj, 1. julija dopoldne, obravnavali tatvino in poškodovanje električnega kolesa v Idriji. Neznani storilec je tekom noči odvzel zaklenjeno električno kolo v predprostoru enega od tamkajšnjih stanovanjskih blokov. Omenjeno kolo je bilo včeraj najdeno poškodovano pred gostinskim objektom v Idriji. Storilec je z žago skušal prerezati ključavnico ter okvir kolesa, vendar mu to ni uspelo. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala materialna škoda za okoli tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.   

Spletna goljufija na Goriškem 

Včeraj, 1. julija 2024, so bili policisti obveščeni o nedavni spletni goljufiji na Goriškem, kjer je neznana storilka v drugi polovici junija 2024 z namenom, da bi sebi pridobila protipravno premoženjsko korist, z lažnivim prikazovanjem spravila oškodovanca v zmoto in neupravičeno pridobila njegove osebne in druge podatke. Na ta način si je neznana storilka z oddaljenim dostopom omogočila dostop do spletne banke oškodovanca in opravila dve nepooblaščeni transakciji z njegovega računa v vrednosti nekaj tisoč evrov. Novogoriški policisti primer še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Manjša prometna nesreča zaradi prekratke varnostne razdalje 

Danes, 2. julija ob 11.27, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo  v Novi Gorici (Kromberška cesta) z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 29-letna voznica osebnega avtomobila, državljanka Italije zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v drugo osebno vozilo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, povzročiteljici je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog. 

Povoženje divjadi 

Včeraj, 1. julija ob 15.17, so bili policisti obveščeni, da je voznici osebnega avtomobila med vožnjo na cestni relaciji Ledinsko Razpotje – Govejk pred vozilo nenadoma skočila srna in jo zadela. Na vozilu je nastala majhna poškodba, divjad je s kraja pobegnila neznano kam. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
18°C / 35°C
torek
16.07.2024
19°C / 36°C