S ŠTIRIKOLESNIKOM STA ŠLA POD CESTO

Ponedeljek, 24. junij 2024

V soboto so bili policisti s strani prijavitelja obveščeni o vlomu v parkirano tuje osebno vozilo znamke Mercedes Benz v Solkanu (ulica Pot na breg) na škodo nemških državljanov. Neznani storilec je  razbil desno bočno steklo in iz notranjosti vozila odvzel denarnico, v kateri je oškodovanec, državljan Nemčije, imel poleg osebnih dokumentov in bančnih kartic tudi gotovino. Prav tako je bila iz vozila odtujena ženska torbica, v kateri so bili različni predmeti.

Policisti PP Nova Gorica so v soboto na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da slednja nima veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozilu potekla registracija. Novogoriški policisti so ji vozilo zasegli. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola (več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka).

Včeraj popoldne so bili obveščeni o prometni nesreči na Tolminskem. 19-letna voznica štirikolesnika (oz. štirikolo) se je skupaj s sopotnikom peljala po betonski grajeni gozdni vlaki iz smeri planine Pretovč proti Zatolminu. Med vožnjo je blizu Zatolmina pri vožnji po ravnem delu ceste po klancu navzdol je zapeljala levo po brežini navzdol. Zaustavila sta se približno sto metrov pod cesto, štirokolo pa je pot nadaljevalo in se ustavilo še nekaj deset metrov nižje po brežini na nedostopnem kraju. V prometni nesreči sta bila voznica in 20-letni sopotnik predvidoma huje telesno poškodovana.

Včeraj so bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Dolenja Trebuša - Želin, v naselju Reka (občina Cerkno). 50-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz Želina proti naselju Reka. Med vožnjo po glavni cesti je zapeljal na levo stran vozišča in mimo varnostne ograje po bregu navzdol, kjer je po približno 30 metrih vozilo obtičalo v strugi manjšega potoka. Voznik je bil v prometni nesreči predvidoma lažje poškodovan.

Včeraj so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na avtocestnem priključku v Ajdovščini obravnavali prometno nesrečo v kateri sta  bila udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila. 41-letni voznik avtomobila (povzročitelj) je peljal po hitri cesti H4 iz Vipave proti Ajdovščini in na izvozu Ajdovščina zapustil hitro cesto. V križišču z lokalno cesto Ajdovščina – Dolenje je zavil levo v smeri semaforiziranega križišča na obvoznici, pri tem pa izsilili prednost 66-letnemu vozniku motornega kolesa. Po trčenju je motorist padel po vozišču in se predvidoma lažje telesno poškodoval.

Včeraj so policisti obravnavali prometno nesrečo na območju naselja Potoče (občina Ajdovščina), v kateri sta bili udeleženi dve vozili (motorno kolo in osebno vozilo). Voznik motornega kolesa brez nameščenih registrskih številk, je med Dobravljami in Potočami preko polne črte prehiteval osebni avtomobil. Po prehitevanju je zapeljal pred osebno vozilo in ko je opazil policijsko patruljo, je z motornim kolesom naglo zavrl in želel zaviti levo. Voznik osebnega avtomobila je pri tem zadel zadnjo pnevmatiko motornega kolesa, motorist pa je po trku padel po vozišču in za tem s kraja peš zbežal neznano kam.

Policisti PP Nova Gorica so danes obravnavali tatvino denarnice v gostinskem objektu v Ozeljanu (Mestna občina Nova Gorica).

Danes so bili obveščeni o vlomu v trgovino med vikendom na območju Ajdovščine.
Danes so prejeli prijavo o vlomu v gostinski objekt v Ajdovščini.
Prav tako so bili danes obveščeni o vlomu v poslovne prostore samskega doma v Novi Gorici na škodo ene od večjih gospodarskih družb.
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 32°C
ponedeljek
15.07.2024
20°C / 34°C
torek
16.07.2024
18°C / 35°C