TUDI PSI SE ZNAJDEJO V ČRNI KRONIKI

Četrtek, 06. junij 2024

V prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem lažje poškodovan voznik motornega kolesa iz Nemčije

Policisti so včeraj, 5. junija 2024 ob 11.17, prejeli obvestilo o prometni nesreči II. kategorije v naselju Volče (občina Tolmin), kjer je padel in se poškodoval tuji motorist. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 84-letni voznik motornega kolesa, državljan Nemčije, vozil iz Čiginja proti naselju Volče. V  desnem nepreglednem ovinku je nemški motorist zapeljal naravnost čez nasprotno smerno vozišče in se zaletel v varnostno ograjo. Voznika je nato odneslo čez celotno vozišče in trčil v zid. Kasneje so ga na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, ki so predvidoma lažje poškodovanega nemškega motorista odpeljali na preventivni pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

V manjši prometni nezgodi na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 5. junija ob 18.14, smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo na območju naselja Planina (občina Ajdovščina), kjer je prišlo do oplaženja v vzvratnimi ogledali med osebnima avtomobiloma.


Najdena pozabljena gotovina na bančnem avtomatu v Tolminu

Včeraj, 6. junija okoli poldneva, je poštena najditeljica na bankomatu pred bančno poslovalnico v Tolminu našla pozabljeno gotovino v višini 50 evrov in jo prinesla na Policijo. Lastnik pozabljene gotovine se še ugotavlja, po zaključenem postopku mu bo gotovina vrnjena.


Poškodba avtomobila na parkirišču v Desklah


Včeraj, 5. junija ob 20.17, smo obravnavali poškodbo osebnega vozila v Desklah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik neznanega vozila na parkirišču v Desklah poškodoval drugo parkirano osebno vozilo znamke VW in s kraja odpeljal. Policisti PPP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nesreči II. kategorije pred naseljem Godovič ena oseba lažje poškodovana


Včeraj, 5. junija ob 14.39, smo prejeli obvestilo o prometni nesreči II. kategorije s telesnimi poškodbami blizu naselja Godovič (občina Idrija) z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 31-letna voznica (povzročiteljica) peljala po glavni cesti iz Idrije proti Godoviču in med vožnjo zapeljala na levo smerno vozišče in se zaletela v osebni avtomobil, s katerim se je iz nasprotne smeri pravilno peljal 44-letni voznik. V prometni nesreči je bila voznica predvidoma lažje telesno poškodovana in je bila odpeljana na nadaljnji pregled v ljubljanski klinični center. Povzročiteljici bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.


Obravnavani primer ugriza psa na Goriškem


Včeraj, 5. junija ob 19.21, je bila Policija o ugrizu psa v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da sta dva manjša psa pred stavbo v Novi Gorici pritekla do občana, eden od psov pa je v levo nogo ugriznil občana; lastnika psov ni bilo v bližini. Občanu je bila kasneje zaradi površinske rane nudena zdravniška pomoč v šempetrski bolnišnici. Ko bo lastnik psa izsleden, bo zoper njega uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.


Pes napadel drugega psa


Prav tako smo bili danes, 6. junija zjutraj, obveščeni, da je občan hodil mimo enega od stanovanjskih blokov v Šempetru pri Gorici, kjer je njegovega psa napadel drugi pes. Lastnik napadenega psa je dvignil v naročje, pri tem pa je drugi pes skočil in ugriznil občana v oblačila, prav tako je z ugrizom poškodovan njegov mobilni telefon. Policija je o dogodku obvestila pristojno veterinarsko inšpekcijsko službo, zoper lastnika psa, ki je napadel občana, bodo policisti PP Nova Gorica uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.  

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C