ZADEL ŽELEZNIŠKI PODVOZ

Torek, 04. junij 2024


V Solkanu vlomili v pomožni objekt in kradli električno orodje
Novogoriški policisti so včeraj, 3. junija dopoldne, prejeli prijavo vloma v pomožni objekt ob stanovanjski hiši. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči vlomil v garažo in iz njega ukradel električne škarje znamke Skil in električno motorno žago. S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 300 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku in glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Tolminskem in Kobariškem vlomili v dva tuja avtomobila


- Policisti PP Tolmin so v nedeljo, 2. junija v popoldanskem času, obravnavali vlom v tuje osebno vozilo znamke Škoda na območju naselja Volarje (občina Tolmin).  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v nedeljo med 10.30 in 15.30 uro, vlomil v omenjeni avtomobil, avstrijskih registrskih številk, ki je bil parkiran ob volarskem mostu na levem bregu reke Soče. Storilec je razbil oz. poškodoval prednjo desno stransko steklo in iz notranjosti vozila odvzel belo žensko torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg bančnih kartic, denarnico in druge osebne dokumente). Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.
- Prav tako so policisti PP Bovec med vikendom oz. v nedeljo, 2. junija popoldne, na Kobariškem obravnavali vlom v tuje osebno vozilo znamke Škoda, nemških registrskih številk. V nadaljevanju preiskave je bilo ugotovljeno, da je bilo v vozilo vlomljeno okoli 14.40 v bližini Napoleonovega mostu v bližini naselja Podbela (občina Kobarid). Storilec je v vozilo vlomil v času, ko so oškodovanci iz Nemčije odšli do omenjenega mostu v neposredni bližini. Ko se oškodovanci po nekaj minutah vračali do svojega vozila, so v bližini avtomobila najprej opazili neznanega motorista, ki je odpeljal v smeri Italije. Nato pa na kraju samem ugotovili, da je bilo vlomljeno v vozilo in ukradena moška denarnica, v kateri je oškodovanec imel poleg manjše vsote gotovine in bančnih kartic tudi druge osebne dokumente. Po prvih ocenah je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode. Tudi ta primer Policija še preiskuje.  

Hrup in preglasna glasba sosede motila pri nočnem počitku


- Danes, 4. junija v nočnem času, smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju na območju Nove Gorice zaradi hrupa in preglasne glasbe, ki je sosede motila pri nočnem počitku. Policisti PP Nova Gorica so dve osebi zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru (hrup, kršitev drugega odstavka 8. člena ZJRM-1) opozorili.
- Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 4. junija v nočnem času, obravnavali primer kršitve javnega reda in miru zaradi hrupa na območju naselja Renče (občina Renče – Vogrsko). Tudi v navedenem primeru so novogoriški policisti primer zaključili z opozorilom občanu (po prvem odstavku 8. člena ZJRM-1).  

Manjši prometni nezgodi na Tolminskem….


Danes, 4. junija ob 8.02, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodba na parkirišču trgovine v Tolminu, kjer je voznik trčil v tuje osebno vozilo (danskih registrskih številk). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Tolmin odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.
….in na Ajdovskem
Prav tako so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica danes, 4. junija ob 7.22, obravnavali prometno nezgodo I. kategorije z materialno škodo na parkirišču podjetja v Ajdovščini in v kateri sta bila udeležena dva voznika tovornih vozil iz Romunije in Srbije.  Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.


V prometni nesreči I. kategorije v Solkanu voznik tovornega vozila med vožnjo zadel železniški podvoz


Danes, 4. junija ob 11.01, je bila Policija obveščena, o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Solkanu (Cesta IX. korpusa) in v kateri je bilo udeleženo tovorno vozilo. Po sedaj zbranih podatkih je prometno nesrečo povzročil 44-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri bivšega mejnega prehoda Solkan proti Solkanu. Pri tem ni upošteval prometnega znaka za omejitev višine železniškega podvoza in se posledično s tovornim vozilom zaletel v podvoz pod železniško progo. Policisti PP Nova Gorica so povzročitelju prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neupoštevanje prometne signalizacije, kršitev določil 98. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.


Vožnja pod vplivom alkohola


- Včeraj, 3. junija ob 21.39, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na hitri cesti na območju nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi ustavili in kontrolirali 49-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po določilu 113.a člena ZP-1), zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C