NA BANKOMATU V AJDOVŠČINI NAŠLI POZABLJENO GOTOVINO

Četrtek, 08. maj 2014

Včeraj ob 18.50, je poštena najditeljica v reži bankomata v Ajdovščini našla pozabljeno gotovino v višini 50 evrov in o tem obvestila policijo. Lastnik omenjenega zneska se še išče. Če ste denar dvignili in pozabili, prav tako imate dokazilo o opravljeni transakciji, se čim prej zglasite na policijski postaji v Ajdovščini, kjer hranijo vaš denar.

Včeraj popoldne so policisti prejeli prijavo tatvine prodajnih izdelkov v nakupovalnem centru v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec prejšnjega dne popoldne s prodajnih polic vzel več steklenic žganih pijač in kasneje trgovini zapustil, ne da bi na blagajni omenjene izdelke plačal. S tem nezakonitim ravnanjem je neznanec trgovsko gospodarsko družbo oškodoval za 271 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj popoldne, smo bili s strani naznanitelja obveščeni o nedavnem poškodovanju ograje parcele in tatvini orodja v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Po prvih podatkih je neznani storilec v začetku tedna poškodoval oz. prerezal žičnato ograjo in s tem povzročil za okoli 100 evrov materialne škode. Storilec je nato preplezal ograjo in pristopil do nadstreška, kjer je bilo shranjeno različno orodje in drugi predmeti (macola, lopata, cepin, PVC sod, grablje….). Storilec je s protipravno pridobljenimi predmeti kraj zapustil in lastnika oškodoval za okoli 400 evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon obeh navedenih kaznivih dejanj, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj dopoldne se je zgodila nesreča v naselju Pristava (Mestna občina Nova Gorica) z udeležbo dveh osebnih vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik avtomobila (povzročitelj) vozil v omenjenem naselju iz smeri Rožne Doline proti Novi Gorici. V križišču v neposredni bližini stanovanjskega objekta (Kostanjeviška cesta) je s prednostne zavijal desno na prednostno cesto v trenutku, ko je po nasprotnem voznem pasu (iz smeri Nove Gorice proti Rožni Dolini) v križišču zavijala levo voznica avtomobila. Voznik avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in s prednjim levim delom trčil v prednji levi del avtomobila, s katerim se je peljala voznica. V prometni nezgodi nihče od udeležencev ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda. Povzročitelju prometne nesreče je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP izdan plačilni nalog).

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 7. maja ob 17.46, obvestili o prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici (Kidričeva ulica), kjer je voznica avtomobila peljala vzvratno in pri tem z zadnjim levim delom trčila v zadnji levi del drugega parkiranega avtomobila. Povzročiteljici je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Policisti PP Ajdovščina so danes, 6. maja ob 7.07, prejeli obvestilo, da je voznik osebnega avtomobila v Vipavi zadel srno, ki je po trku z vozilom s kraja zbežala neznano kam. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C