KRAJE, NESREČE IN VOŽNJA POD VPLIVOM

Četrtek, 11. april 2024

Neznanec je v noči iz ponedeljka na torek iz stanovanjskega bloka v Šempetru pri Gorici iz moškega gorskega kolesa demontiral in odtujil obroč kolesa. Po dejanju je storilec z ukradenim predmetom odšel neznano kam. S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli 200 evrov. 


Včeraj je neznanec vlomil v skupne kletne prostore objekta v Ajdovščini in nato – na srečo -  kraj zapustil ne da bi si karkoli prilastil. Nastalo pa je za približno tisoč evrov posredne materialne škode. Policisti PP Ajdovščina bodo na podlagi vseh ugotovitev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.  


Včeraj smo poročali o prometni nesreči s pobegom izven naselja Bilje v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Starejši voznik avtomobila je peljal iz naselja Bilje proti Vrtojbi, pri tem pa je takrat še neznani voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) trčil v njegovo vozilo in razbil vzvratno zunanje ogledalo na njegovem vozilu in s kraja odpeljal ne da bi drugemu udeležencu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil policijo. Policisti so v okviru preiskave okoliščine prometne nesreče v popoldanskih urah na Goriškem izsledili povzročiteljico prometne nesreče in udeleženo osebno vozilo. Zaradi odgovornosti za storitev prekrškov po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bil zoper njo uveden prekrškovni postopek. 


Včeraj zjutraj pa so policisti v Novi Gorici obravnavali še prometno nesrečo z majhno poškodbo v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. 


Včeraj zgodaj popoldne so bili obveščeni o delovni nesreči v eni od gospodarskih družb na območju Šempetra pri Gorici, kjer je z višine okoli 2,5 metra padel in se lažje poškodoval delavec. Kasneje mu je bila nudena zdravniška pomoč v šempetrski bolnišnici. Policisti so glede na sedanje ugotovitve tujo krivdo izključili. 


Včeraj popoldne so policisti obravnavali tatvino prodajnih izdelkov v večjem trgovskem centru v Novi Gorici. Moški je iz prodajnih polic vzel več izdelkov in jih spravil v nahrbtnik. Kasneje je na blagajni plačal le dva izdelka, nato pa je odšel iz trgovine ne da bi poravnal račun še za preostale izdelke v višini 70 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave osumljenca podali kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 


Policisti PP Idrija so včeraj popoldne na območju Idrije ustavili voznika (začetnika) osebnega avtomobila. Slednji med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, prav tako pa na vozilu niso bile nameščene registrske tablice. Vozilo ni bilo ne registrirano in ni tehnično brezhibno. Vozniku je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (amfetamini, opijati), zato mu je bil odrejen in opravljen strokovni pregled v tamkajšnji zdravstveni ustanovi. Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. 


Danes okoli polnoči, so policisti na Vipavskem ustavili voznico avtomobila in ji odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola, zato ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (za 24ur). Zaradi kršitve prometne zakonodaje ji je bil izdan plačilni nalog.


Danes, nekaj po 10h dopoldne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na parkirišču večjega trgovskega centra na območju Nove Gorice, kjer je voznik avtomobila med vzvratno vožnjo zadel peško. Slednja je bila pri tem predvidoma lažje telesno poškodovana, kasneje so jo zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnico. Policisti PPP Nova Gorica so vozniku avtomobila zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.


Policisti PP Nova Gorica so danes v naselju Kanal ustavili voznika osebnega avtomobila za katerega so nato ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C