VLOMI IN DIVJAD

Torek, 09. april 2024

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj zjutraj v Volčji Dragi obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Voznik (povzročitelj) je peljal po lokalni cesti proti križišču z regionalno cesto. Ko je pripeljal do omenjenega križišča se je voznik ustavil pred prekinjeno robno črto (označena kot prednostna), nato pa zapeljal v križišče in zavil levo proti Šempetru pri Gorici. Pri vključevanju v promet na prednostno cesto pa ni pustil mimo vseh vozil, katerih smer vožnje je sekal (izsiljevanje prednosti). V tistem času je namreč z njegove leve strani (po prednostni cesti) pripeljal drugi voznik avtomobila in trčil v levi del njegovega avtomobila. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o vlomu v trgovino v naselju Grgar (Mestna občina Nova Gorica). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pred kratkim vlomil v omenjeni objekt in odtujil tobačne izdelke v skupni vrednosti več kot štiri tisoč evrov. Kasneje je storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Včeraj v dopoldanskem času so policiste obvestili, da je neznanec v Bovcu z barvnim sprejem popisal oz. porisal gradbeni stroj (bager). S tem nezakonitim ravnanjem je neznanec lastniku delovnega stroja povzročil za okoli tisoč evrov materialne škode. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Bovec po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari.

Včeraj v popoldanskem času so bili obveščeni, da so pri poskusu tatvine prodajnih izdelkov v eni od trgovin v Šempetru pri Gorici zalotili eno osebo, druge ženske pa so s kraja pobegnile. Policisti PP Nova Gorica bodo vse tri osumljenke zaradi omenjene tatvine kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Bovec danes zgodaj popoldne prejeli prijavo, da je neznani storilec pred kratkim na več mestih s sprejem porisal oz. popisal fasado večstanovanjskega objekta v Bovcu. Po storjenem dejanju je nepridiprav kraj zapustil v neznani smeri, po prvih ocenah je lastnikom objekta napravil materialne škode za nekaj sto evrov. Policisti primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari.

Obravnavali so tudi več primerov povoženja divjadi
Včeraj pozno zvečer so policisti PP Tolmin približno en kilometer pred naseljem Dolenja Trebuša obravnavali povoženje divjadi (jelena). Voznik osebnega vozila je peljal po glavni cesti iz Cerknega proti Tolminu in blizu Dolenje Trebuše zbil jelena, ki je nenadoma pritekel na vozišče. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.
Prav tako so tudi policisti PP Nova Gorica včeraj v večernih urah obravnavali povoženje srne v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Divjad je po trku z vozilom na kraju poginila, na vozilu pa je nastala materialna škoda.
Danes zjutraj so bili obveščeni, da je voznica avtomobila med vožnjo na cesti Most na Soči – Tolmin, izven galerije Pod Ključem zbila srno, ki je nenadoma skočila pred vozilo. Omenjene divjad je po trku z vozilom na kraju poginila. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C