VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, PREPOVEDANIH DROG

Ponedeljek, 26. februar 2024

Neznanec v Renčah poškodova vrata v kletne prostore koče

Danes, 26. februarja okoli poldneva, so policisti PP Nova Gorica obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na območju naselja Renče. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v mesecu februarju letošnjega leta poškodoval vrata v kletne prostore lovske koče nad omenjenim naseljem, v prostore ni vstopal.

Vožnja pod vplivom alkohola

- Včeraj, 25. februarja v večernih urah, so policisti v Vrtojbi ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil v nadaljevanju postopka odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

- Včeraj, 25. februarja v popoldanskem času, so policisti PP Ajdovščina v Selu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Tudi njemu je rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da je bil pod vplivom alkohola. Policisti so mu prepovedali vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa.

- Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 24. februarja ob 22. uri, v Vrtojbi ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola. Voznici je bilo skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa odrejeno pridržanje v policijskih prostorih. Zoper kršiteljico cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Bodite odgovorni vozniki – preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!Na Bovškem in Goriškem iz prometa izločili hujšega dva kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti PP Bovec so včeraj, 25. februarja popoldne, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na Bovškem. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila, državljan Šrilanke, peljal iz Žage proti Bovcu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je na ravnem delu ceste vozil preblizu desnemu robu vozišča in trčil v obcestni zid. Voznik pri tem ni bil poškodovan. Bovški policisti so mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola. Prav tako mu je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v tolminski zdravstveni ustanovi. Bovški policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

- Danes, 26. februarja ob 13. uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v Vrtojbi ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila. Odrejen mu je bil hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v novogoriški zdravstveni ustanovi. Zoper voznika bo glede na vsa ugotovljena dejstva podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Med vožnjo povozil kamen in poškodoval vozilo

Včeraj, 25. februarja, ob 19.13, so policiste obvestili, da je 27–letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo od semaforiziranega križišča v naselju Straža v smeri naselja Cerkno povozil kamen in poškodoval osebno vozilo. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Idrija odstopili od ogledal kraja prometne nesreče.

Povoženje divjadi


Danes, 26. februarja nekaj po 7. uri zjutraj, so bili policisti obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na cesti med Podnanosom in Vipavo, v bližini odcepa za Štanjel, povozil srno. Po trku z vozilom je divjad s kraja zbežala neznano kam. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogledal kraja prometne nesreče. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C