ILEGALNO ZBIRANJE PROSTOVOLJNIH PRISPEVKOV

Ponedeljek, 15. april 2024

Včeraj dopoldne so bili policisti obveščeni o tujcu, ki je v Šempetru pri Gorici zbiral prostovoljne prispevke. 18-letni državljan Romunije je ustavljal mimoidoče in nedovoljeno zbiral prostovoljne prispevke (pod pretvezo zbiranja za invalidne otroke in gluhoneme osebe). V nadaljevanju postopka so policisti ugotovili, da omenjeni moški nima ustreznih dovoljenj za zbiranje prostovoljnih prispevkov. Izrekli so mu denarno kazen. Prav tako je bilo med postopkom ugotovljeno, da je skupaj z omenjenim državljanom Romunije nedovoljeno zbirala prostovoljne prispevek tudi mlajša ženska, vendar je slednji v središču Šempetra pri Gorici uspelo zbežati oz. ni bila izsledena.

Včeraj so obravnavali tudi sum kaznivega dejanja uporabe ponarejene plačilne kartice. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih mesecih na neugotovljen način pridobil podatke o plačilni kartici, ki je bila izdana za eno od gospodarskih družb na Severnem Primorskem in nato kartico uporabil v plačilnem prometu. S tem nezakonitim početjem je bila gospodarska družba na območju PU Nova Gorica oškodovana za dobrih 700 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Sinoči so policiste obvestili, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo po Kolodvorski poti v Novi Gorici povozila jašek in poškodovala vozilo (poškodba prednjega desnega platišča in predrta prednja desna pnevmatika). Do poškodbe vozila je prišlo na delu ceste, kjer potekajo vzdrževalna dela in je ta del ceste pravilno označen s prometnimi znaki. Policisti PP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Na parkirišču v Novi Gorici se je danes zjutraj zgodila manjša nezgoda med dvema voziloma, ki pa ni pustila posledic.

Sinoči pa je bila na cesti Vipolže – Dobrovo povožena srna.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C