ZARADI UBOJA DEDKA V LOGATCU SODIŠČE ZA 31-LETNIKA ODREDILO OBVEZNO ZDRAVLJENJE

Ponedeljek, 05. februar 2024

Zaradi protipravnega dejanja uboja dedka in povzročitve lahke telesne poškodbe babice je ljubljansko sodišče danes za 31-letnega storilca odredilo podaljšanje pripora in varnostni ukrep obveznega zdravljenja v mariborski enoti za forenzično psihiatrijo. To je storil v stanju, ko ni razumel svojih dejanj zaradi sindroma odvisnosti od drog.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes končalo sojenje 31-letnemu storilcu zaradi očitkov, da je v hiši svojih starih staršev na Martinj Hribu v Logatcu oktobra lani večkrat zabodel svojega dedka v vitalne dele telesa, ta pa je zaradi poškodb na kraju umrl. Ob tem je z nožem po nogi poškodoval tudi babico in ji povzročil lahke poškodbe, vse to pa naj bi po mnenju tožilstva storil v času, ko je bil pod vplivom drog in ko ni mogel razumel svojih dejanj.

31-letnik je bil v preteklosti sicer že obsojen zaradi dveh poskusov uboja, na kar je danes ob izreku varnostnega ukrepa obveznega zdravljenja opozorila tudi sodnica Dejana Fekonja. "Prenevarno je, da bi vas zdaj spustili ven," je povedala 31-letniku, ki je od oktobra lani v priporu v mariborski enoti za forenzično psihiatrijo.

"Zaradi vas so ljudje mrtvi in prizadeti," je tudi poudarila Fekonja ter izrazila upanje, da takšnega protipravnega dejanja ne bo storil še tretjič. S podaljšanjem pripora in ukrepom obveznega zdravljenja sta se strinjala tudi odvetnik obtoženega Zoran Stankić Rupnik in tožilec Matej Peterca.

Obtoženi je v sodni preiskavi dejanje priznal, ni pa se spomnil, da bi poškodoval tudi babico. Priznal je tudi, da zlorablja droge. Te nanj vplivajo tako, da sliši glasove, zato nujno potrebuje zdravljenje, je med drugim dejal v preiskavi.

Po mnenju sodnega izvedenca za psihiatrijo Mateja Kravosa je bil 31-letnik ob dejanju neprišteven zaradi duševne motnje sindroma odvisnosti od različnih drog.
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C