V PROMETNI NESREČI NA GORIŠKEM LAŽJE POŠKODOVANA MLAJŠA OSEBA – POZIV MOREBITNIM OČIVIDCEM

Petek, 23. februar 2024

Včeraj, deset pred deseto zvečer, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Novi Gorici (Erjavčeva ulica), kjer je voznik avtomobila zbil mladoletno peško. Po sedaj zbranih podatkih je dekle prečkalo Erjavčevo ulico na označenem prehodu za pešce (proti tamkajšnji srednji Ekonomski šoli). Iz smeri centra Nove Gorice je proti državni meji z Italijo pripeljalo neznano osebno vozilo in jo s prednjim desnim delom zbilo na travnato površino. Po trku je voznik nadaljeval pot, ne da bi se na kraju ustavili in nudil pomoč poškodovanki oz. o nesreči obvestil policijo. Kasneje so jo na kraju oskrbeli novogoriški reševalci, nato pa je bila odpeljana v domačo oskrbo.
Z namenom razjasnitve vseh okoliščin policisti zaprošajo vse morebitne očividce, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije, da to sporočijo na telefonsko številko novogoriške postaje 05 393 41 00, se tam osebno zglasijo, na Žnidaršičeva ulica 17, v Šempetru pri Gorici ali pišejo na e-naslov ppp_nova_gorica.pung@policija.si. Pokličejo lahko tudi znano interventno številko policije 113. Poziv velja tudi udeleženemu vozniku avtomobila.

Včeraj so možje postave
obravnavali tudi tatvino delov iz bagra, ki je bil parkiran ob cesti Gonjače – Vrhovlje pri Kojskem (občina Brda). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v začetku tega tedna pri delovnem stroju odprl pokrov motorja in iz izpušnega sistema ukradel tri senzorje za merjenje emisij izpušnih plinov. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.


Danes dopoldne so policisti na parkirnem prostoru v Ajdovščini obravnavali tatvino sprednje avtomobilske registrske tablice, slovaških registrskih številk. Primer še preiskujejo.

Sinoči se je na parkirnem prostoru v Novi Gorici zaradi nezategnjene ročne zavore in klančine vozilo samo premaknilo in trčilo v drugo parkirano vozilo. Zoper voznika, ki je menjalno ročico pustil v prostem teku in ročno zavoro v osnovnem položaju ter kraj zapustil, bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj popoldne so policisti obravnali še eno prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Kromberku pri Novi Gorici. Tokrat brez človeških poškodb. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila okoli 15.30 parkiral na parkirišču pred večjo trgovino v omenjenem naselju. Ko se je vrnil do svojega vozila je opazil poškodbo prednjega odbijača. V nadaljevanju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročila voznica avtomobila (lastništvo vozila je ugotovljeno), ki se je s kraja prometne nezgode odpeljala neznano kam. Ko bo povzročiteljica prometne nesreče izsledena, bodo policisti zoper njo uvedli prekrškovni postopek.

Slabo sta jo v zadnjem dnevu odnesli tudi dve srni – ena včeraj popoldne med Colom in Ajdovščino, druga pa danes zjutraj med naseljem Višnje in Podkrajem na Ajdovskem.

In še tole – novogoriški policisti so v ponedeljek popoldne med izvajanjem rednih policijskih nalog na relaciji med Mirnom in naseljem Opatje selo ustavili in kontrolirali osebno vozilo znamke Škoda, avstrijskih registrskih številk. Vozil je 41–letni voznik, državljan Litve, ki je prevažal štiri tuje državljane, za katere so v nadaljevanju ugotovili, da gre za nezakonite migrante (tri mladoletne državljane Iraka, stare od 15 do 17 let ter državljana Turčije, starega 20 let). Enega je osumljenec prevažal v prtljažniku.
Vsi tujci so izrazili namero za podajo vloge za mednarodno zaščito, po zaključenem postopku so bili odpeljani v azilni dom 41-letnega državljana Litve pa so pridržali v policijskih prostorih, nato pa ga včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C