PADEL Z DREVESA, V BOLNIŠNICO Z VOJAŠKIM HELIKOPTERJEM

Četrtek, 01. januar 1970

Danes v zgodnjih jutranjih urah so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini goriva iz rezervoarja tujega tovornega vozila na počivališču Mlake ob hitri cesti H4 (občina Vipava). Po sedanjih ugotovitvah se je voznik tovornega vozila, državljan Bolgarije, na omenjeno počivališče pripeljal v soboto v večernih urah in ko je danes nameraval nadaljevati z vožnjo, je opazil, da je bilo iz rezervoarja tovornega vozila ukradeno približno 900 litrov dizelskega goriva. S tem nezakonitim početjem je bilo gospodarska družba iz Bolgarije oškodovana za približno 1.300 evrov.

Do podobne situacije je prišlo še v enem primeru danes zjutraj, ko so bili policisti obveščeni, da je neznanec iz rezervoarja tovornega vozila, hrvaških registrskih številk, iztočil oz. ukradel okoli 500 litrov dizelskega goriva in tako oškodoval eno od gospodarskih družb na Hrvaškem.

V soboto v večernih urah, so policisti v Novi Gorici obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila, ki je bilo parkirano parkirišču pred stanovanjskim blokom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v soboto pristopil in razbil steklo na voznikovih vratih. V vozilo storilec ni vstopal oz. iz vozila ni bilo ničesar ukradenega. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 200 evrov.

Včeraj popoldne so policisti v Novi Gorici 39–letnemu moškemu v postopku zasegli ročno zvito cigareto z delci zelene posušene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Če bo nadaljnja analiza sume potrdila, bodo zoper omenjenega moškega uvedli prekrškovni postopek.

V soboto zgodaj zvečer so policisti na območju Bovca ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Slednjemu je bil v nadaljevanju postopka odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0. 64 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še sodnik.

Včeraj popoldne se je izven naselja Smast (občina Kobarid) poškodoval starejši občan. Policisti PP Bovec so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je omenjeni moški po lestvi povzpel v krošnjo drevesa in zatem z omenjenega drevesa padel ter se huje telesno poškodoval. Poleg bovških policistov so bili na kraju tudi reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovanca oskrbeli. Kasneje so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico. Policisti PP Bovec so tujo krivdo izključili.

Poročamo pa tudi o štirih povoženih srnah v minulih dveh dneh, in sicer na cesti Ajševica – Rožna Dolina, območju Srpenice, v naselju Potoče ter na cesti Lokavec – Ajdovščina.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C