VOZIL NEREGISTRIRANO VOZILO, NA KATEREM STA BILI RAZLIČNI REGISTRSKI TABLICI

Četrtek, 28. september 2023

V ponedeljek so na cesti v naselju Šempas opazili osebno vozilo, na katerem sta bili nameščeni dve različni registrski tablici. Zapeljali so za omenjenim vozilom, ga pred naseljem Črniče dohiteli in ga na predpisan način ustavljali (s prižganimi modrimi svetilkami in kratkimi zvočnimi signali – sireno), vendar tega voznik avtomobila ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo v smeri Sela, kjer je zapeljal na hitro cesto H4 v smeri Ajdovščine. Kmalu zatem je bila odrejena uporaba sredstva za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev (stinger), ki ga je zasledovani voznik avtomobila prevozil. Kasneje je bilo ugotovljeno, da gre za 35-letnega voznika z območja Severne Primorske, ki je vozil neregistrirano vozilo (vozilu je potekla veljavnost prometnega dovoljenja).

Včeraj so policisti PP Nova Gorica na območju naselja Korita na Krasu (občina Miren – Kostanjevica) obravnavali nedavno tatvino (po drugem odstavku 204. člena KZ-1) približno 40 kvadratnih metrov aluminijaste kritine v vrednosti okoli 300 evrov. 


Včeraj so prejeli prijavo o grožnji z nevarnim predmetom na območju naselja Prvačina. Policisti so se takoj po prijavi odzvali na klic in izsledili osumljenca kaznivega dejanja. V postopku je bilo ugotovljeno, da osumljeni pri sebi ni imel nevarnih predmetov. Policija nadaljuje s preiskavo okoliščin v smeri suma kaznivega dejanja Grožnje.

Včeraj so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodbo osebnega vozila znamke BMW na parkirnem prostoru (Ulica Gradnikove brigade) v Novi Gorici.
Včeraj so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica v Novi Gorici (Bazoviška ulica) na predpisan način ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni ustavil in je z veliko hitrostjo odpeljal naprej. V krožnem križišču na Prvomajski ulici je zapeljal levo v nasprotno (napačno) smer proti Erjavčevi ulici, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Policisti so lastništvo vozila ugotovili. Ko bo pobegli voznik izsleden, bo zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov podan ustrezen ukrep.

Danes so policiste obvestili o nesreči pri delu na območju naselja Podbrdo v Baški grapi na Tolminskem. Občan si je med delom s krožno žago poškodoval roko.

Danes je voznica osebnega avtomobila med vožnjo v bližini Dornberka povozila srno. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C