PONEDELJEK SO ZAZNAMOVALE PROMETNE NESREČE

Torek, 26. september 2023

Včeraj so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Most na Soči – Bača pri Modreju (občina Tolmin), kjer je prišlo do trčenja med motoristom in voznikom osebnega avtomobila. 66-letni voznik motornega kolesa, državljan Italije je vozil kot tretji v koloni motoristov iz smeri Mosta na Soči. Izven naselja je sekal ovinek in čelno trčil v prednji levi del osebnega avtomobila, ki ga je vozila 43–letna voznica. V trčenju omenjenih vozil je bil italijanski motorist predvidoma huje telesno poškodovan.

Obveščeni so bili tudi o prometni nesreči  v semaforiziranem križišču v Kromberku pri Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. 26–letni voznik avtomobila (v vozilu je bil tudi sopotnik) je vozil iz Ajševice proti Kromberku in v križišču zavijal levo in sekal pot drugemu 75-letnemu vozniku avtomobila (v njegovem je bil tudi mlajši sopotnik), ki je v tistem času pripeljal pravilno v nasprotni smeri. V prometni nesreči so bile tri osebe predvidoma lažje telesno poškodovane.

Prometna nesreča se je zgodila tudi na regionalni cesti Idrsko – Livek (občina Kobarid), v njej sta bila udeležena voznik motornega kolesa in osebno vozilo. 68-letni voznik avtomobila je vozil po hribu navzgor in pravilno zavijal levo, pri tem je s smerokazi nakazal tudi smer zavijanja. V tistem času ga je začel prehitevati 62-letni nemški motorist (na motornem kolesu je bila tudi 72–letna sopotnica, prav tako iz Nemčije) in zadel v bočni del avtomobila. V prometni nesreči je bila predvidoma lažje poškodovana 72-letna sopotnica na motornem kolesu.
Včeraj so bili policisti obveščeni še o prometni nesreči v krožnem križišču v Novi Gorici (Kromberška cesta), v kateri sta bila udeležena 37-letni voznik tovornega vozila in 43–letna voznica osebnega avtomobila. 37-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom (povzročitelj) je spregledal osebni avtomobil in vozilo zrinil s ceste.
Včeraj so policisti v Bovcu ustavili in kontrolirali 28-letno voznico osebnega avtomobila. Odredili so ji hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven (amfetamini), zato ji je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je voznica odločno odklonila. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Voznica osebnega avtomobila pa je na cesti Grgar – Čepovan povozila divjega prašiča.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C