VLOMIL V HIŠO IN SI PRILASTIL ZDRAVILA

Ponedeljek, 18. september 2023

V soboto je bila Policija obveščena o požaru tovornega vozila s priklopnim vozilom v Kobaridu (Industrijska cesta). V požaru je pogorelo vlečno tovorno vozilo, delno je pogorelo tudi priklopno vozilo. Po nestrokovni oceni je v požaru nastala velika materialna škoda za več deset tisoč evrov.

V soboto je bila Policija obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo na Vogrskem. Neznani storilec je  v dopoldanskih urah s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi okno in vstopil v notranjost objekta. Pri tem je v notranjosti našel in si prilastil škatli različnih zdravil (tablete) in po dejanju objekt zapustil ter odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

V soboto so policiste obvestili, da se je na cesti Idrija – Godovič (občina Idrija) zgodila prometna nesreča, v kateri se je poškodoval 60–letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije. Avstrijski motorist je vozil iz Godoviča proti Idriji. Med vožnjo je v preglednem levem ovinku zapeljal preblizu desnega roba proti robniku in pri tem padel. V prometni nesreči je bil predvidoma lažje telesno poškodovan.
Včeraj v dopoldanskem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje pročelja gostinskega objekta v Dornberku (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec konec minulega tedna na fasado s sprejem narisal grafit. S tem nezakonitim početjem je nepridiprav povzročil za približno sto evrov materialne škode.

Včeraj so policisti na območju naselja Plave (občina Kanal ob Soči) ustavili in kontrolirali 34-letnega voznika neregistriranega motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo skladno s prometno zakonodajo (zaseg motornega vozila, po določilu 23. člena ZPrCP) zaseženo.

Prometni policisti so včeraj obravnavali kršitev cestnoprometnih predpisov izven naselja Doblar. Na predpisan način so ustavljali 25-letnega voznika mopeda, ki pa na znak policistov ni ustavil. Prometni policisti so zapeljali za njim in ga med vožnjo skušali ustaviti na predpisan način (modra svetilka in kratek zvočni znak – sirena), vendar tega ni upošteval. Kljub temu je bil voznik neregistriranega mopeda kasneje izsleden, zaradi odgovornosti za storitev prekrškov prometne zakonodaje pa bo zoper 25-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Idrija so včeraj v Idriji ustavili in kontrolirali 40-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,92 miligrama mg/l alkohola v organizmu). Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje v policijskih prostorih (po prvem odstavku 24. člena ZPrCP), prav tako mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1). 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C