V NASPROTNO SMER

Torek, 23. maj 2023

Včeraj popoldan so policisti v Novi Gorici obravnavali drzno tatvino. Neznanec je izkoristil trenutno nepazljivost oškodovanca in mu odtujil manjšo moško torbico z vsebino (v njej je oškodovanec imel denarnico z gotovino, osebne dokumente, mobilni telefon in ipd.). S tem je povzročil približno 500 evrov materialne škode. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.


Včeraj popoldan se je pripetila prometna nesreča I. kategorije v Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Voznika (voznik in voznica) sta sočasno zapeljala vzvratno iz parkirnega mesta in z vozili trčila na sredini parkirišča. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda na obeh vozilih. 71-letni voznik in 44–letna voznica sta prejela plačilni nalog.


Policisti PP Tolmin so v nedeljo zvečer v naselju Volče (občina Tolmin) ustavili in kontrolirali 41-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije. Ugotovili so, da je pod vplivom alkohola in pozitiven na prepovedane droge (kokain), a je odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali.


Včeraj, 22. maja ob 13.48, so policiste obvestili o nevarni vožnji v nasprotni smeri na odseku hitre ceste H4 med naseljem Vogrsko in Ajdovščino. Starejša voznica osebnega avtomobila, italijanskih registrskih številk, je peljala po nasprotnem smernem vozišču po hitri cesti H4 iz smeri Vogrskega proti Ajdovščini. 

Med nevarno vožnjo v nasprotni smeri ji je nasproti pravilno po voznem pasu pripeljal neznani voznik tovornega vozila neznanih registrskih številk, ob tem pa je v isti smeri ob istem času po prehitevalnem pasu pravilno pripeljala druga voznica osebnega avtomobila z namenom, da prehiti tovorno vozilo. Ko je opazila nasproti vozeče vozilo, je začela zavirati in se umikati v desno, da bi preprečila trčenje. Pri tem pa je z desnim bočnim delom svojega vozila trčila v levi del tovornega vozila. 


Po trčenju je voznik tovornega vozila odpeljal naprej v smeri Vogrskega. Voznica, državljanka Slovenije, pa je s svojim vozilom ustavila na vključevalnem pasu hitre ceste Selo in poklicala policijo. Voznica avtomobila italijanskih registrskih številk je z vožnjo nadaljevala v smeri Ajdovščina (po nasprotnem smernem vozišču hitre ceste), kjer so jo ustavili policisti PP Ajdovščina. a kraju je bilo ugotovljeno, da je v nasprotni smeri vozila 83–letna voznica, državljanka Italije.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C