ALKOHOL, NESREČE IN PRETEPI

Ponedeljek, 15. maj 2023

Včeraj zjutraj so prometni policisti v Novi Gorici ustavili 26–letnega voznika osebnega vozila in mu odredili  preizkus  alkoholiziranosti, ki  je pokazal,  da  je  bil voznik pod vplivom alkohola. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno  odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja pa bo  podan  obdolžilni  predlog  na  okrajno  sodišče.  Prav  tako  je  bilo omenjenemu vozniku  v  postopku  zasežena  tudi manjša količina posušene zelene rastline,  saj  je  obstajal  sum, da  gre  za prepovedano drogo. Zaseženo rastlino  so  poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat pozitiven, bodo zoper  moškega  uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Včeraj v  popoldanskih urah, so policiste obvestili o prometni nesreči v Ajdovščini v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Voznica je peljala po Tovarniški  cesti  v Ajdovščini, iz smeri ulice Mirce proti Goriški cesti v Ajdovščini.   Med  vožnjo je z osebnim avtomobilom pripeljala  do nepreglednega levega ovinka in zaradi neprilagojene hitrosti izgubila  kontrolo  nad avtomobilom zaradi česar je njeno vozilo zaneslo in obrnilo na levo stran vozišča ter z desnim bočnim delom trčilo v robnik. Po trku je vozilo odneslo na pločnik, nato pa s prednjim desnim bočnim delom avtomobila še v drevo. V prometni nesreči je bila voznica lažje telesno poškodovana  in  je  kasneje  sama  poiskala  zdravniško  pomoč  s  splošni bolnišnici  v  Šempetru pri Gorici. Povzročiteljici prometne nesreče je bil zaradi  odgovornosti  za  storitev  prekrška  po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Včeraj v večernih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kršitev  javnega  reda  in  miru v eni od igralnic na Goriškem, kjer sta se sprla  dva  tuja  državljana.  Ugotovili so, da je 45–letni  moški  udaril 50–letno žensko, oba  pa sta bila državljana  Kitajske.  Policisti  so omenjenemu moškemu zaradi kršitve določil  Zakona  o  varstvu  javnega reda izdali plačilni nalog, prav tako so novogoriški policisti ukrepali  zoper  navedena  tuja  državljana zaradi kršitve določil Zakona o tujcih.

Včeraj ponoči so  policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru  zabojnikov za komunalne odpadke v Kidričevi ulici v Novi Gorici. Neznanec  je včeraj  v  nočnem  času  prišel  do ekološkega  otoka,  ki  se nahaja v neposredni bližini enega od tamkajšnjih stanovanjskih  blokov  in povzročil požar na enem od zabojnikov  za  mešane  komunalne  odpadke.  Ogenj  je  nato  zajel  še dva zabojnika  Kasneje  so požar dokončno pogasili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Po dejanju  je  neznanec  kraj  zapustil  in  odšel  neznano  kam. Novogoriški policisti  bodo  po  zaključku  preiskave  glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi

Obravnavali so tudi več povoženj divjadi in sicer danes zjutraj na cesti med Osekom in naseljem Črniče. Nastala je le manjša materialna škoda.
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C