VOZNIK ZAČETNIK VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

Petek, 12. maj 2023

Policisti  PU  Nova Gorica so včeraj v sodelovanju z italijansko prometno policijo na Severnem Primorskem izvedli skupni poostren nadzor nad vožnjo  voznikov  tovornih  vozil  in  voznikov avtobusov v okviru evropsko usklajenega poostrenega nadzora pod imenom  Truck & Bus. Namen nadzora je povečanje varnosti voznikov tovornih vozil in avtobusov v javnem cestnem prometu.  Ustavili  in kontrolirali  so 6  tovornih  vozil,  ki  so  bila  registrirana  v  Republiki Sloveniji  in  15  tujih  tovornih  vozil.  Skupno je bilo ugotovljenih 16 različnih  kršitev  prometne  zakonodaje;  največ  oz.  7  kršitev  je bilo ugotovljenih  zaradi  preobremenitve  vozil,  prav  tako  so  pri 6 vozilih ugotovili  kršitev zaradi nepravilno zavarovanega tovora.

Včeraj  zvečer, so novogoriški prometni policisti v Novi gorici ustavili  in kontrolirali 28-letnega voznika začetnika in mu odredili  preizkus  alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola.

Včeraj so obravnavali prometno nesrečo na   regionalni  cesti  izven  naselja  Vogrsko (občina Renče-Vogrsko), v kateri  je  bil  udeležen  voznik začetnik osebnega avtomobila. Voznik je vozil iz Ozeljana proti naselju Vogrsko.  Med  vožnjo  skozi desni pregledni ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti  izgubil nadzor, vozilo je zaneslo desno izven  vozišča  in  pristalo  na  strehi.  Voznik ni bil telesno poškodovan.

Včeraj popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo v Šempetru pri Gorici, v kateri se je poškodoval voznik motornega kolesa. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
27.02.2024
8°C / 12°C
sreda
28.02.2024
8°C / 19°C
četrtek
29.02.2024
8°C / 19°C