VOZIL POD VPLIVOM PREPOVEDANIH DROG

Četrtek, 16. marec 2023

Policisti PP Nova Gorica so včeraj popoldne obravnavali tatvino avtomobilskega  katalizatorja  na  parkirnem  prostoru v Cankarjevi ulici v Novi  Gorici.

Poleg tega so včeraj popoldne obravnavali kaznivo dejanje  tatvine  na  škodo  ene  od  gospodarskih  družb  v Novi Gorici. Neznani storilec je med 3. in 6. marcem pristopil do viličarja, ki je bil parkiran na parkirišču pred večjim   nakupovalnim  centrom  na  Goriškem  in  z njega odstranil  ter  si  protipravno  prilastil  aluminijasto plinsko jeklenko v vrednosti  220  evrov.  

Policisti PP Nova Gorica so 4. marca letos skupaj s policisti PP Bovec na enem od gradbišč na Bovškem ugotovili kršitev zakonodaje, ki ureja prebivanje in zaposlovanje tujcev v Republiki Sloveniji. Med nadzorom so med drugim ugotovili, da posamezni delavci na  gradbišču, vsi državljani Severne Makedonije (stari 35, 47, 51 in 56 let), nimajo urejenega delovnopravnega statusa. O zadevi je Policija obvestila tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki tudi usmerja predkazenski postopek.

Včeraj  zvečer,  so  prometni  policisti na območju Ajdovščine ustavili   in   kontrolirali  19-letnega  voznika  osebnega  avtomobila.  Mlajšemu vozniku je bil odrejen hitri test zaradi suma  vožnje  pod  vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven  na  prepovedane  droge  (amfetamini, metamfetamini), zato je bil vozniku  odrejen  strokovni  pregled  v  zdravstveni  ustanovi,  ki  ga  je 19-letnik odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno  odvzeli  vozniško  dovoljenje.

Policisti  PP za izravnalne ukrepe  Nova Gorica so včeraj na območju Nove Gorice  44–letnemu  moškemu  v  postopku zasegli zelene posušene rastlinske delce  zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge. Delce  so  poslali v nadaljnjo analizo.

Med  6.  in  12. marcem je potekala akcija »Varnostni pas – varuje vas«, ki je namenjena  povečanju  stopnje  uporabe  varnostnega  pasu v vozilih ter zmanjšanju števila mrtvih in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah.  V  tem  tednu so policisti na območju Policijske uprave Nova Gorica ugotovili kar 123 kršitev zaradi neuporabe varnostnega pasu. Ugotavljajo, da je največ kršitev v strnjenih naseljih. Poleg  tega  so  ugotovili  tudi  18 kršitev uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C