KRAJA ZLATA

Četrtek, 19. januar 2023

Danes dopoldan so policiste obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila pred večjim trgovskim centrom v Novi Gorici (Prvomajska ulica). Po prvih zbranih podatkih je neznanec z ostrim predmetom poškodoval oz. podrsal lak na osebnem vozilu. S tem pa oškodovancu povzročil materialno škodo za okoli 150 evrov.

Včeraj zvečer so policisti PP Ajdovščina obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v naselju Vrtovin v času krajše odsotnosti stanovalcev. Neznani storilec je z neznanim predmetom poškodoval vrata in vstopil v notranjost. V hiši je pregledal notranje prostore in pri tem našel ter si prilastil več različnega nakita (rumenega zlata in srebra). S tem je oškodovancem povzročil materialno škodo v višini nekaj tisoč evrov.

Policisti PP Ajdovščina so včeraj popoldan obravnavali tatvino mobilnega telefona znamke Samsung v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih si ga je neznanec prilastil z mize v enem od tamkajšnjih gostinskih lokalov. S tem pa oškodovanki povzročil materialno škodo za 150 evrov.

Včeraj popoldan so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na območju naselja Trnovo (Mestna občina Nova Gorica) z udeležbo dveh osebnih vozil. Voznica osebnega avtomobila je med vožnjo iz smeri naselja Trnovo proti Novi Gorici zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v drugi osebni avtomobil, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno po svojem smernem vozišču peljal voznik, državljan Italije. Nihče ni bil poškodovan. 


Danes okoli 7. ure zjutraj so policiste obvestili, da je prišlo do zastoja na obvozni cesti med Kobaridom in naseljem Trnovo ob Soči na Kobariškem (blizu kampa) zaradi tovornega vozila, italijanskih registrskih številk. Policisti PP Bovec so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je zastoj povzročil tovornjak (cisterna) italijanskih registrih oznak, ki pa ga na kraju ni bilo več. Bovški policisti so kasneje voznika omenjenega tujega tovornega vozila izsledili na območju naselja Srpenica. Prejel je plačilni nalog zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neupoštevanje prometne signalizacije, kršitev določil 98. člena ZPrCP). 

Tolminski policisti so včeraj v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo na glavni cesti na območju naselja Volče (občina Tolmin) z udeležbo dveh osebnih vozil. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
06.02.2023
-4°C / 6°C
torek
07.02.2023
-5°C / 7°C
sreda
08.02.2023
-1°C / 6°C