POTEKA AKCIJA SLOVENIJA PIHA 0.0

Ponedeljek, 07. november 2022

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 5. novembra nekaj pred 21. uro zvečer , v naselju Prvačina (Mestna občina Nova Gorica) obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Po prvih podatkih je neznani storilec v času odsotnosti stanovalcev s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi zaklenjena vrata stanovanjskega objekta in nato iz notranjih prostorov hiše odtujil različne predmete (srebrni obesek, zapestnico, gotovino in druge predmete). S tem je oškodovancu povzročil materialno škodo za približno 700 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Nedolgo zatem oz. v soboto zvečer so vlomili v drugo stanovanjsko hišo v Prvačini. Po prvih podatkih je neznanec tega dne pristopil do balkonskih vrat na terasi objekta in nato s pomočjo neznanega predmeta vlomil v hišo. V notranjosti objeketa je našel in si prilastil manjšo vsoto denarja (drobiž) in nato kraj zapustil. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave vloma v hišo glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici. 

V soboto zvečer so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na glavni cesti Kobarid – Tolmin, na Volarski ravnini, v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Na kraju so ugotovili, da je voznik avtomobila nekaj po 21. uri peljal po glavni cesti iz Tolmina proti Kobaridu. Med vožnjo je v blagem levem preglednem ovinku z vozilom zapeljal naravnost na bankino in po nekaj deset metrih vožnje z vozilom povozil žično ograjo pašnika in na koncu zapeljal v približno 1,5 metrov globo jarek. Poleg policistov so posredovali tudi gasilci in reševalci, ki so poškodovanca oskrbeli in ga odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. V prometni nesreči je bil voznik predvidoma lažje poškodovan, zoper njega pa je bil odrejen tudi strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. 


Policisti PP Nova Gorica so med vikendom oz. v soboto, 5. novembra v nočnem času, v Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in tudi odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. 


Prav tako so policisti PP Nova Gorica v soboto dopoldne v Šempetru pri Gorici ustavili 56–letnega voznika avtomobila, državljana Italije in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), s je odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in tudi zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto popoldan na območju naselja Batuje (občina Ajdovščina) ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je bil tudi pozitiven na hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog (na prepovedane droge kanabis) in je odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Z današnjim dnem oz. od 7. novembra dalje do konca tega tedna se začenja vseslovenska akcija Slovenija Piha 0.0, s katero želimo ob praznovanju martinovega vplivati na zmanjšanje škodljive in tvegane rabe alkohola pri udeležencih v prometu in tvegane rabe alkohola pri udeležencih v prometu in celovito opozarjati na druge škodljive učinke alkohola za posameznika in družbo. Akcija bo potekala do konca martinovanja, in sicer do nedelje, 13. novembra 2022. Glavni namen akcije je vse udeležence v prometu opozoriti, da alkohol, droge ali druge psihoaktivne snovi poslabšajo naše psiho-fizične sposobnosti za varno sodelovanje v prometu ter spodbuditi ljudi k ničelni toleranci do teh snovi v prometu. Policisti v tem času pri voznikih preverjajo, ali vozijo opiti. Tiste, ki bodo "napihali 0,0", čaka posebna nagrada v obliki kupona, s katerim bodo sodelovali v žrebanju za udeležbo na koncertu Policijskega orkestra z gosti, ki bo konec novembra ( https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/115937-napoved-akcije-slovenija-piha-0-0-izberimo-pravo-odlocitev-ohranimo-trezno-glavo ).

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
08.12.2022
5°C / 14°C
petek
09.12.2022
5°C / 11°C
sobota
10.12.2022
7°C / 10°C