KRAJE, NESREČE, VOŽNJA POD VPLIVOM, POVOŽENA DIVJAD

Petek, 29. september 2023

 Na Erzelju so včeraj vlomili v osebni avtomobil in iz njega ukradli oblačila. Prav tako pa so v madžarsko vozilo v soboto vlomili na Bovškem in vzeli dva nahrbtnika z vsebino, in s tem povzročili za približno 1.400 evrov materialne škode.

Med vikendom so iz garaže ene odstanovanjskih hiš na območju Nove Gorice ukradli skuter. S tem dejanjem je bilaoškodovanki povzročena materialna škoda za okoli 600 evrov.

Policisti PP Nova Gorica so včeraj obravnavali tatvino dveh električnih koles iz garaže dveh stanovanjskih hiš v Solkanu.

Med vikendom se je neznanec na Ajdovskem znesel nad parkiranim osebnim vozilom, pri Ušniku pa huje poškodoval 53-letni italijanski motorist, izven naselja Anhovo pa je padel in se poškodoval kolesar.


Iz prometa so izločili tudi več kršiteljev cestnoprometnih predpisov

Danes
zjutraj so izven naseljaLjubinj (občina Tolmin) ustavili in kontrolirali voznika neregistriranegaosebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da voznik nimaveljavnega vozniška dovoljenja.

Včeraj so na območju Šempetra priGorici ustavili in kontrolirali 51–letnega voznika osebnega vozila in mu vnadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga jeodločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometni policisti so sinoči v Pristaviustavili in kontrolirali 31–letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi.

Med vikendom je prišlo tudi do nekaj povoženj divjadi.


Tudi tokrat policisti opozarjajo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih
urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogostejedogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor.Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz.odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, kiopozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjadali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijoše posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahkoreagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.09.2023
11°C / 28°C
sobota
30.09.2023
11°C / 29°C
nedelja
01.10.2023
13°C / 28°C